Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat pe deplin solidar, miercuri, cu senatorul liberal Ioan Ghise, care protesteaza la Congresul PPE de la Palatul Parlamentului, precizand ca actiunea acestuia este una curajoasa, demna, civilizata si europeana, relateaza Agerpres.

Ioan Ghise protesteaza la Congresul PPEFoto: Agerpres

"Sunt pe deplin solidar si in aceasta actiune cu dl. senator Ioan Ghise, care este si va fi senator al Romaniei daca va fi ales de cetateni, asta ca sa spulber ingrijorarile simulate de dna Sulfina Barbu. Daca nu ar fi impedimente de natura protocolara, as putea chiar sa ma alatur acestei actiuni a dlui Ghise. Conditia de presedinte al Senatului face exagerat un asemenea demers. Dl Ghise are dreptate si forma in care dl Ghise se exprima este una cu totul si cu totul europeana, clasica, nu e nimic iesit din comun, nu e nimic scandalos, iar aceia dintre dvs care va scandalizati, vorba lui Toparceanu, nu va pot decat ruga sa va linistiti si sa va uitati la toate formele extrem de colorate si extrem de diverse in care opinia si opinia politica se exprima in democratiile europene. Asa incat, inca o data, sunt cu sufletul alaturi de dl Ghise si in aceasta actiune, care este una curajoasa, demna, civilizata si europeana", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu.

Senatorul PNL Ioan Ghise protesteaza miercuri la Palatul Parlamentului imbracat intr-un tricou inscriptionat cu mesaje in limba engleza, prin care doreste sa atraga atentia liderilor popular-europeni asupra rezultatului la referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Basescu.

Pe tricoul senatorului PNL scrie "7.403.836 romanians dismissed Basescu", iar pe spate - "People are sovereign".

Ioan Ghise a anuntat ca, insotit de consilierul sau juridic, Ion Ciochina, se va plimba "ca un cetatean liber", pe tot parcursul zilei, pe holurile Parlamentului, unde are loc reuniunea PPE.