Kelemen, care a iesit pentru scurt timp din restaurant, a mai spus ca inauntru este o atmosfera placuta, cum se intampla la o astfel de ocazie, ca lumea se simte bine si ca oaspetii au o parere foarte buna atat despre local, cat si despre Romania. Intrebat despre programul artistic al serii, liderul UDMR a raspuns: "Nimic special, sunt cateva dansuri", potrivit Mediafax. Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat ca liderii PPE care cineaza marti seara, in centrul Capitalei, alaturi de politicieni romani apreciaza produsele culinare romanesti, in mod special sarmalele, care "au mare succes", dar si mititeii.

Liderii PDL si UDMR, Vasile Blaga, respectiv Kelemen Hunor, au declarat, marti seara, ca politicienii PPE nu au fost deranjati de protestatarii adunati in fata restaurantului unde cinau si ca este dreptul oamenilor sa manifesteze, intr-o tara democratica."Poate ca au vazut (protestele - n.r.), stiu ca presedintele Martens a vazut, dar nimeni nu era deranjat, asa e intr-o tara libera si democratica", a raspuns presedintele UDMR, Kelemen Hunor, intrebarilor jurnalistilor.

"E normal, se intampla si la case mai mari", a mai opinat el. La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus jurnalistilor ca protestul nu i-a deranjat pe politicienii romani si straini care cineaza impreuna si ca este dreptul oamenilor sa manifesteze, intr-o tara democratica. Intrebat despre cum va fi seara petrecuta la masa alaturi de liderii PPE, Blaga a raspuns: "Reusita, ca si Congresul (PPE - n.r.). Va fi un Congres de referinta".

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat ca liderii PPE care cineaza marti seara, in centrul Capitalei, alaturi de politicieni romani apreciaza produsele culinare romanesti, in mod special sarmalele, care "au mare succes", dar si mititeii.

Iesita pentru scurt timp din restaurant, Sulfina Barbu le-a mai spus jurnalistilor ca politicienii au fost intampinati cu palinca. "Oaspetii apreciaza, din ce am vazut, produsele noastre culinare", a adaugat vicepresedintele PDL, care a descris atmosfera de la cina cu liderii PPE ca fiind una "foarte draguta".

Un grup de protestatari s-au strans in fata cunoscutului restaurant bucurestean Carul cu Bere, unde iau cina, incepand cu ora 20:30, liderii PPE prezenti la Bucuresti pentru Congresul popularilor europeni.

Acestia afisau pancarte pe care scria "Merkel = Sclavie, Barroso = cenzura, Reding = Coruptie".

Printre protestatari se putea vedea si figuri cunoscute la protestele din Piata Universitatii.