Candidatii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei vor intra in cursa electorala pe 18 locuri eligibile, in alianta cu social-democratii, urmand ca, dupa alegerile parlamentare, acestia sa activeze din grupul PSD, a declarat, marti seara, co-presedintele USL Victor Ponta, citat de Agerpres. Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca pe lista privind candidaturile la parlamentare propusa de USL se regasesc nume ca Sebastian Ghita-patronul Romania TV, Nicolae Dumitru patronul complexului comerical Dragonul Rosu, Gigi Becali si Dan Voiculescu.

De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea si-a pastrat un colegiu eligibil pentru Parlament dar trebuie sa convinga edilii locali din judet sa accepte plecare sa de la sefia Consiliul Judetean. Totodata, Ana Birchall, Mircea Geoana si Oana Niculescu Mizil intra in cursa pentru Parlament

Sursele citate sustin ca Sebastian Ghita va candida intr-un colegiu de deputat in Prahova, Nicolae Dumitru poreclit de apropiati Niro este sustinut de UNPR in sectorul 2, Dan Voiculescu in sectorul 4 la Cristian Popescu Piedone iar Gigi Becali va intra in cursa pentru un fotoliu de deputat in sectorul 6.

Victor Ponta:"Nu sunt surprize. Mai sunt in cinci sau sase judete cate un colegiu pe care trebuie sa-l mai discutam, dar am primit impreuna cu dl Dragnea mandat sa rezolvam aceste ultime detalii. [...] 18 locuri pentru UNPR - 18 candidati pe locuri eligibile si toti urmand sa depuna la dosar solicitarea de a activa din prima zi a urmatorului Parlament in grupul parlamentar al PSD."

Potrivit liderului social-democrat, s-a mai decis ca Remus Cernea, presedintele Miscarii Verzilor, sa candideze la Constanta, iar Ovidiu Iane, presedintele Partidului Verde, la Suceava. La Prahova, Victor Ponta spune ca nu sunt probleme adaugand ca a fost validat pentru parlamentare in aceasta organizatie omul de afaceri Sebastian Ghita, care va candida pentru Camera Deputatilor.

Marian Vanghelie a reusit sa impuna candidatura iubitei sale Oana Niculescu Mizil pentru un nou mandat de deputat in sectorul 5 al Capitalei. Initial Oana Niculescu Mizil a parasit PSD si a demisionat din toate functiile detinute in partid si s-a inscris in UNPR. "Va candida pentru ca este parlamentar si, dupa declaratiile date de presedintele partidului, toti parlamentarii vor candida pe locurile acolo unde sunt", a declarat Marian Vanghelie la finalul sedintei PSD.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea nu a luat inca o hotarare in ceea ce priveste candidatura sa pentru un post de parlamentar. "Am avut o discutie foarte buna cu primarii din Teleorman. Ne apropiem de o decizie. Am stabilit ca in acest weekend ne intalnim cu toate organizatiile. Am stabilit toti candidatii, cu exceptia unui colegiu, ramanand ca in aceasta saptamana primarii si presedintii de organizatii sa mai vorbeasca inca odata cu cetatenii din comunitati.

O sa avem si o cercetare sociologica si, daca o sa constatam si eu si ei ca cetatenii din Teleorman sustin aceasta idee, o fac cu draga inima. Nu am luat nicio decizie. Nu exclud aceasta varianta", a explicat Dragnea.

Uniunea Social Liberala isi lanseaza, miercuri, candidatii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, intr-o manifestare de amploare, la care organizatorii spun ca sunt asteptati aproximativ 80.000 de oameni, ce se va desfasura pe cel mai mare stadion din Romania - Arena Nationala.

Mitingul de lansare a candidatilor USL pentru alegerile parlamentare va avea loc miercuri, pe Arena Nationala, intre orele 18:00 si 20:00. In total, peste 400 de candidati USL vor intra in batalia pentru fotoliile de deputati si senatori, in colegiile din intreaga tara.