Uniunea Social Liberala isi lanseaza, miercuri, candidatii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, intr-o manifestare de amploare, la care organizatorii spun ca sunt asteptati aproximativ 80.000 de oameni, ce se va desfasura pe cel mai mare stadion din Romania - Arena Nationala, anunta Agerpres. Mitingul de lansare a candidatilor USL pentru alegerile parlamentare va avea loc miercuri, pe Arena Nationala, intre orele 18:00 si 20:00. In total, peste 400 de candidati USL vor intra in batalia pentru fotoliile de deputati si senatori, in colegiile din intreaga tara.

Liderii USL - presedintele PSD, premierul Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele PC, Daniel Constantin, candidati la alegerile din decembrie, vor prezida manifestarea, la eveniment fiind asteptat sa participe si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precum si lideri ai socialistilor si liberalilor europeni.

  • Restrictii de trafic si trasee modificate pentru autobuzele si troleibuzele care circula in zona Arenei Nationale

Pentru aceasta manifestare au fost luate mai multe masuri. Avand in vedere numarul mare de persoane care va participa la eveniment, circulatia rutiera pe strazile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasa si Maior Coravu se va inchide total, miercuri, intre orele 11:00 - 22:00. De asemenea, de la ora 18:30 si pana la ora 22:00, se va inchide circulatia rutiera in totalitate pe bd. Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si bd. Chisinau. In intervalul orar 6:00 - 22:00 se interzic opririle si stationarile pe mai multe artere de circulatie din apropierea Arenei Nationale.

Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele care circula in zona Arenei Nationale vor avea, miercuri, trasee modificate, din cauza restrictiilor de trafic pe strazile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasa si Maior Coravu, pentru mitingul de lansare a candidatilor USL, potrivit Mediafax.

Astfel, troleibuzele liniilor 86, 90 si autobuzele liniei 104 vor merge pe trasee modificate incepand cu ora 11.00, iar de la ora 18.30 vor fi modificate si traseele liniilor de tramvai 40 si 56.

Tramvaiele liniei 86 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Dridu si intersectia Bulevardului Pache Protopopescu cu str. Matei Voievod si str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat pe str. Popa Nan, str. Delea Veche, str. Delea Noua, str. Dristorului, str. Baba Novac, str. Constantin Brancusi, str. Lucretiu Patrascanu, pana la terminalul Bd. Basarabia, comun cu troleibuzele liniilor 70 si 79.

Linia de troleibuze 90 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Valea Argesului si intersectia Bulevardul Pache Protopopescu -Bulevardul Ferdinand, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Garii Obor, pana la terminalul Baicului, comun cu troleibuzele liniilor 69 si 85.

Autobuzele liniei 104 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Cora Pantelimon si intersectia Soseaua Pantelimon cu Bulevardul Pierre de Coubertin si Soseaua Iancului, apoi pe un traseu modificat pe Soseaua Iancului, Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal, de unde va continua traseul actual.

Tramvaiele liniilor 40 si 56 vor merge pe traseele de baza intre terminalul Piata Sfanta Vineri si intersectia Calea Calarasilor cu str. Traian, apoi pe un traseu modificat pe str. Traian, Bulevardul Pache Protopopescu, Soseaua Iancului, Soseaua Pantelimon, Bulevardul Chisinau, Bulevardul Basarabia, de unde vor reveni pe traseele actuale.

RATB a precizat ca troleibuzele, autobuzele si tramvaiele vor reveni pe traseele de baza odata cu ridicarea restrictiilor de circulatie.