Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marti , la lansarea cartii sale "Iesirea din criza", ca europarlamentarul George Becali va trebui "educat un pic" deoarece UE este o comunitate a valorilor care apara societatea impotriva discriminarii si a xenofobiei, transmite Mediafax.

Guy Verhofstadt a fost intrebat, la lansarea cartii tradusa in limba romana "Iesirea din criza. Cum poate Europa salva lumea", cum vede intrarea lui George Becali in PNL, in contextul in care a vorbit despre calea europeana, iar europarlamentarul roman este un politician "campion la declaratii rasiste si xenofobe".

"Avem diferite tipuri de parlamentari in PE, este normal, aceasta este democratia. In Parlamentul European ii regasim pe toti, de la stanga la dreapta, de la conservatori la cele mai progresive forte, de la eurosceptici la proeuropeni. Acesta este Parlamentul European. Parlamentul este traducerea diferitelor tendinte pentru care lupti in societate. Eu cred ca, si vreau sa vorbesc despre continut mai mult decat despre altceva, Uniunea Europeana este cea mai buna garantie impotriva acestor forme de discriminare. In tratatele noastre, noi avem un intreg sistem, proceduri pentru a contracara toate tipurile de discriminare, xenofobie din interiorul Uniunii Europene. Avem comisari care se ocupa cu asta, fac rapoarte in fiecare tara indicata, care sunt schimbarile pe care tarile trebuie sa le faca pentru ca aceste valori sa fie respectate", a sustinut liderul ALDE.

De asemenea, Verhofstadt a precizat ca in cazul lui George Becali, acesta va trebui educat in privinta valorilor europene. "UE este o comunitate a valorilor si imping foarte tare Comisia Europeana si alte institutii europene pentru a-si lua in serios obiectivele. (...) Il vom educa un pic", a mai comentat liderul ALDE.