Presedintele de onoare al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, candideaza pentru un mandat de senator in Sectorul 4 din Bucuresti, a anuntat, marti, vicepresedintele PC Bogdan Ciuca citata de Mediafax.

Dan Voiculescu a demisionat din Parlament pe 25 iunie 2012. Oficial, a invocat faptul ca i s-a respins un proiect de lege prin care propunea dublarea sanctiunilor pentru evaziuine fiscala. In urma demisie, Voiculescu si-a pierdut calitatea de senator, astfel incat Inalta Curte de Casatie si Justitie in caz a decis stramutarea dosarul I.C.A. (Institutul de Cercetari Alimentare - Dan Voiculescu) la Tribunalul Bucuresti, instanta suprema constatand astfel lipsa de competenta de judecata in acest caz.

Bogdan Ciuca a precizat ca Biroul Executiv Central al PC a validat 99% dintre candidatii PC la parlamentarele din 2012 pentru cele 21 de Colegii pentru Senat si Camera, care revin conservatorilor in structura USL.

Vicepresedintele PC a precizat ca la parlamentarele din 9 decembrie 2012 vor candida cei din conducerea PC. Presedintele partidului, Daniel Constantin, va candida pentru un mandat de deputat intr-un colegiu din la Arges, in timp ce presedintele executiv al PC, Vasile Nistor, va candida pentru un mandat de senator intr-un colegiu din Bacau.