Gigi Becali i-a cerut luni ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, "sa nu cumva" sa-l numeasca pe procurorul Claudiu Dumitrescu sef la Departamentul National Anticoruptie.

"O rog pe doamna Pivniceru sa aiba mare grija sa nu cumva sa desemneze la DNA pe dl cum il cheama ... care si-a depus candidatura, care a instrumentat cazul Valiza, Claudiu Dumitrescu. E un om care a spus la prima mita, coruptie", a spus el, invitat la Realitatea TV dupa ce conducerea PNL a avizat luni, in unanimitate, o alianta cu partidului lui Becali, PNG.

"Cred ca DNA la ora asta are niste procurori incoruptibili si asta e foarte bine, dar cred ca trebuie sa aiba un alt carmuitor care sa-i pondereze. Ei sunt foarte rai si incoruptibili si e bine asta, dar daca au si un om rau cum era Morar inventeaza dosare", a apreciat Gigi Becali.

Potrivit listei facute publice de Ministerul Justitiei, si-au depus candidaturile pentru sefia DNA: Claudiu Dumitrescu (DNA - detasat la Guvern - DLAF), Vasile Ionita (DNA), Ioan Irimie (DNA- ST Cluj), Laura Codruta Kovesi (DIICOT - ST Sibiu, detasata la MAE), Constantin Sima (PICCJ), Viorica Stoica (PICCJ) si Paula Nicoleta Tanase (Parchetul de pe langa Tribunalul Galati).

Laura Codruta Kovesi a fost seful Pachetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, mandatul acesteia expirand pe 2 octombrie.

Claudiu Dumitrescu este procurorul care a instrumentat cazul ''Valiza'', in care Gigi Becali a fost trimis in judecata, insa achitat in prima instanta, si dosarul ''Caltabosul'', in care fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati.

Viorica Stoica, procurorul care si-a depus candidatura si la PICCJ, si la DNA, a condus Corpul de control al Guvernului in mandatul lui Calin Popescu-Tariceanu si a fost, de asemenea, detasata si la DLAF.

Constantin Sima, care candideaza atat pentru sefia PICCJ, cat si la DNA, este presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania.