Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda scrie, pe blogul sau, ca ziua in care Sever Voinescu anunta ca nu mai candideaza pentru un loc in Parlament, iar Gigi Becali afirma ca este liberal este una "trista pentru cei care considera ca politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coaja". Preda afirma ca stia, de cateva luni bune, de intentia lui Sever Voinescu de a nu mai candida pentru PDL.

"Nu ma asteptam ca oficializarea ei sa coincida cu anuntul intrarii lui G.Becali in PNL. Inteleg, de altfel, tristetea membrilor penelisti care considera manevra lui Antonescu o eroare si o rusine pentru numele de ᅡliberalᅡ. Indiferent cine se revendica de la el, acest nume e un apel la decenta. E valabil si pentru ᅡconservatorismᅡ, o sursa politica respectabila. Evident, daca nu e maimutarita de cei care vor sa conserve trecutul comunist si au achizitionat eticheta", afirma eurodeputatul.

Potrivit acestuia, Sever Voinescu este unul dintre putinii politicieni romani care se revendica intelectual de la conservatorism, in sensul american, si care traieste in ritmul acestei doctrine: "Ziua in care conservatorul Voinescu iese din Parlament, iar Becali anunta ca e liberal e, de aceea, o zi trista pentru toti cei care considera ca politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coaja".

Surse democrat-liberale declarau, joi, pentru Mediafax, ca deputatul Sever Voinescu, vicepresedinte al PDL, nu va candida pentru un nou mandat in Parlament la alegerile din decembrie.

Vineri, Voinescu a confirmat, pe Facebook, ca nu va candida la parlamentarele din aceasta iarna, sustinand ca decizia tine de faptul ca vrea sa isi refaca prioritatile in viata, care exclud prezenta sa in Legislativ, el anuntand ca, printre altele, isi redeschide biroul de avocatura.

Sever Voinescu a fost ales deputat in 2008 in circumscriptia electorala 31 Prahova, colegiul uninominal 10.

Europarlamentarul George Becali declara ca va candida la alegerile parlamentare, sub sigla USL, intr-un colegiu din Sectorul 6, sustinand ca a avut joi o discutie cu liderul PNL Crin Antonescu privind incheierea unui protocol de sustinere intre PNG si Uniune.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca Biroul Politic al PNL ar urma sa ia luni o decizie cu privire la candidatura lui Gigi Becali sub sigla USL la alegerile parlamentare, mentionand ca el este de acord cu aceasta.

Liderul USL, Victor Ponta, a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv ca nu este impotriva candidaturii lui Gigi Becali pe listele Uniunii la alegerile parlamentare din acest an.