Presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PDL, deputatul Ioan Oltean, l-a sfatuit, vineri seara, pe un candidat la Senat, posesor de BMW, sa isi vanda masina si sa circule cu Dacia Logan daca vrea sa ajunga parlamentar, relateaza Mediafax. Invitat la "Cafeneaua politica", eveniment organizat de femeile si tinerii democrat-liberali din Bistrita-Nasaud, democratul-liberalul a povestit despre cariera sa si le-a dat cateva sfaturi la care celor doi candidati ai partidului,prezenti la discutii, aflati pentru prima data in cursa pentru Parlament.

Ioan OlteanFoto: Agerpres

Cei doi tineri candidati sunt Cristian Florian (pentru functia de senator in Colegiul 1), si Monica Sasarman (pentru functia de deputat in Colegiul 4).

Ioan Oltean a tinut sa ii dea cateva sfaturi lui Cristian Florian, care a fost prefect in perioada 2009-2012, relateaza Mediafax.

"Lui Cristi (Florian - n.r.) ii recomand, si din toata inima o fac, sa-si vanda BMW-ul si sa umble cu Dacia Logan de acum si pana va fi parlamentar. Inca o recomandare: sa nu fie asa de rigid, ca nici femeile nu se apropie de el, sa fie flexibil, apropiat, oamenii trebuie sa te simta. Calitatea politicianului este sa simta interlocutorul, sa simti ca te pricepe, te ghiceste, ca stie ce vrei si tu stii ce vrea. Daca stai asa tepos parca ai avea un par undeva nu e bine", a afirmat Ioan Oltean.

Liderul filialei judetene l-a comparat apoi pe Cristian Florian cu Petre Roman si le-a povestit celor prezentil la discutii ca era intr-o relatie foarte buna cu fostul lider al PD, foarte bine perceput mai ales de electoratul feminin, dar care nu stia sa se apropie de oameni.

"In '90-'91, femeile s-au apropiat de Petre Roman pentru ca stiti cum era dupa 50 de ani de comunism. Cand au vazut un activist de partid tanar, frumos,[...] Dar cu toate acestea, el nu stia sa discute cu oamenii. Nu stia sa se apropie de ei, sa gaseasca formula cea mai frumoasa in functie de categoria sociala. E o calitate a omului politic. Nu multi o au. Uitati-va la Adrian Nastase, Dumnezeu sa il ajute unde este, un impecabil om politic, dar distant, arogant, rece, nu stia sa se comporte. Cristi (Florian - n.r.) e frumos ca Petre Roman, dar daca e rigid ca Petre Roman nu are nicio sansa sa ajunga parlamentar", a spus Ioan Oltean.

Cristian Florian candideaza in Colegiul 1 Senat impotriva lui Dorin Dobra (PNL).

Fostul prefect Cristian Florian detine un autoturism marca BMW. In perioada in care a condus Prefectura Bistrita-Nasaud, Florian a insistat pentru cresterea limitei de viteza pe DN 17 in localitati de la 50 la 70 de kilometri la ora, lucru care i-a si reusit, relateaza Mediafax.