Dan Ioan Popescu il ataca dur pe ministrul liberal al Economiei, Daniel Chitoiu, pe care il acuza ca poarta vina pentru lipsa unei "gandiri economice autentice" a guvernarii USL, care a ales "un personaj destul de sters" pentru aceasta functie.

"Ca unul retras de ceva vreme, ma intereseaza mai putin interesele si aranjamentele de tip politic, dar, cind vine vorba de economie propriu-zisa, lucrurile se schimba si imi vine greu sa nu observ anumite nereguli. Unele destul de serioase cit sa creeze probleme majore USL, alianta care si-a propus sa cistige detasat alegerile din toamna, dar mai ales sa creeze probleme Romaniei si romanilor prin disparitia unor locuri de munca si incapacitatea de a crea altele noi", scrie Dan Ioan Popescu, pe blogul lui.

Fostul ministru al economiei din cabinetul Adrian Nastase afirma ca "se vede tot mai clar ca lipseste o gindire economica autentica, imediata ori de perspectiva, iar aici, principala vina cred ca apartine noului ministru al Economiei, liberalul Daniel Chitoiu".

"USL are, in primul rind, o mare problema la ministerul Economiei, acolo unde a fost adus un personaj destul de sters, sa o recunoastem, dl.Daniel Chitoiu, lucru care nu inseamna automat ca nu putea face treaba buna", argumenteaza acesta, care spune ca, pe masura ce timpul trece, "asistam numai la gafe si stingacii".

"Pare ca ministrul e numai un purtator de vorbe intre premier si OPSPI, in timp ce mesajele pentru mediile de afaceri lipsesc cu desavirsire", continua cel supranumit DIP.

Fostul minustru afirma ca "au aparut deja bilbiieli de proportii, ca sa nu le spun erori majore de-a dreptul, cum ar fi scandalul Oltchim, Hidroelectrica samd, care pot costa scump statul roman in perioada care urmeaza".

In plus, se prefera promovarea, in locul specialistilor de valoare, a unor oameni "cu experienta in falimente si insolventa sau persoane fara nicio calificare".

In loc sa incerce sa relanseze economia, "prin sedintele de partid, unii ministri liberali se vaita ca nu primesc mai multi bani pentru tocat in te miri ce proiecte superficiale ori de impact 'personal', eufemistic vorbind".

"O parte din vina ii apartine clar si primului ministru, care nu ia taurul de coarne suficient de virtos, pentru ca cine greseste trebuie sa plateasca si, in mandatul USL de pina acum, s-a gresit inca prea mult, de aici si problemele care incep sa se simta in sondajele de opinie. In calitate de lider la capitolul incredere din sondaje, Victor Ponta are suficient capital politic pentru a face schimbarile si ajustarile necesare, pina nu e prea tirziu. Altfel, asa cum ne-am obisnuit, dupa alegeri multi viteji se vor arata, pentru a explica, eventual, de ce USL a luat mai putin decit lasa impresia, la momentul preluarii guvernarii", spune acesta, care incheie intrebandu-se daca "ministrul Economiei a aflat ca vine iarna".

"Nu de alta, dar nu am intilnit pina acum nicio referire in presa la activitatile de pregatire a iernii, cum ar fi asigurarea stocurilor de gaze si alti combustibili, mai ales ca se anunta o iarna destul de grea. Probabil, insa, ca sunt mai importante pregatirile pentru cistigarea unui nou colegiu, in decembrie, decit incalzirea populatiei".