​Premierul Victor Ponta l-a incurajat miercuri, in deschiderea sedintei de guvern, pe ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu sa mearga in Parlament si sa sustina adoptarea legii Bacalaureatului Profesional "chiar daca presedintele din cand in cand mai isi doreste sa fie prim-ministru si nu ii place cum e cu bacul".

"Dna Andronescu, chiar daca presedintele din cand in cand mai isi doreste sa fie prim-ministru si nu ii place cum e cu bacul, va rog sa mergeti in Parlament si sa sustineti adoptarea legii pentru a gasi solutia corecta asa cum am facut-o", a declarat Victor Ponta.

Afirmatiile premierului vin la o zi dupa ca presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului la reexaminare legea care prevede introducerea Bacalaureatului Profesional. "Consideram ca introducerea bacalaureatului profesional la o data ulterioara inceperii anului scolar, precum si insuficienta reglementare a acestuia, este de natura sa afecteze calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de bacalaureat pentru anul viitor", se arata in motivarea cererii de reexaminare publicata pe site-ul administratiei prezidentiale.

  • Ponta: "Sper sa avem bani pentru indemnizatia pentru mame"

Premierul Victor Ponta a mai afirmat in deschiderea sedintei ca spera sa fie bani la buget pentru indemnizatia pentru mame. "Indemnizatia pentru mame, sper ca o sa avem toate fondurile necesare conform aprobarii date de catre Parlament", a precizat seful Executivului.

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul pentru promulgarea legii privind indemnizatia pentru mame, lege care prevede majorarea indemnizatiei la 85% de la 75% din cuantumul venitului net. Legea intra in vigoare in momentul in care este publicata in Monitorul Oficial. Potrivit ministrului Muncii Mariana Campeanu, banii ar urma sa fi primiti in noiembrie pentru luna octombrie.