​Fosta deputata PNL, Adriana Saftoiu il critica dur pe liderul PNL, Crin Antonescu intr-un editorial publicat pe VoxPublica. Saftoiu scrie ca Antonescu are un "comportament narcisiac si egolatru"si este "excesiv de adaptabil cand era vorba sa isi atinga telurile". Criticile lui Saftoiu apar in contextul in care liderul PNL a declarat public ca este "exclusa" candidatura acesteia la parlamentare sub sigla PNL. De altfel, cei doi politicieni nu sunt la primul schimb de replici de acest gen.

"Domnul Antonescu se comporta straniu, ca lovit de amnezie. Pana in anul 2009, cand a candidat la functia de presedinte al PNL, cu domnul Antonescu m-am intersectat o singura data, prin anul 2007, intr-un platou de televiziune.

Apoi, ne-am revazut in vara lui 2008, in casa domnului Patriciu, unde l-am intalnit de doua ori, insotit de sotia domniei sale: eu, candidat din partea organizatiei Prahova (Dinu Patriciu este membru onorific al organizatiei Prahova) - discutand despre campania la nivelul judetului, Crin Antonescu - prieten, cel putin dupa familiaritatea pe care o dovedea fata de gazda si loc. (...)

Nu l-am cautat pe Crin Antonescu, el m-a cautat, propunandu-mi sa fac parte din stafful de campanie. Desi apareau in permanenta semne suspecte, am pus totul pe seama tensiunii campaniei si nu am cautat sensuri profunde ale unui comportament narcisiac si egolatru. C. Antonescu era excesiv de adaptabil cand era vorba sa isi atinga telurile", scrie Adriana Saftoiu, pe VoxPublica.

Totodata, Saftoiu scrie despre momentele in care PNL l-a sustinut pe Mircea Geoana in cursa pentru prezidentiale si cum Antonescu i-a inalturat pe Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu.

"Intr-o buna dimineata, am aflat ca membrii PNL erau nevoiti sa-l sustina, in turul al doilea, pe candidatul PSD, desi pana in acel moment < al iesirii sale din cursa > nu parea ca domnul Geoana ar putea fi profilul de presedinte preferat de C. Antonescu. Politica are insa trasee sinuoase. Ulterior, C. Antonescu a aratat ca, intr-adevar, domnul Geoana nu-i prea era pe plac, dar asta s-a intamplat, explicit, abia dupa ce domnul Geoana n-a mai fost presedintele PSD. Antonescu devenea astfel un Brutus postmodernist, un personaj(...)

Faptul ca Ludovic Orban, artizanul castigarii presedintiei PNL de catre Antonescu, precum si Calin Popescu Tariceanu, fost prim ministru, presedinte PNL, erau eliminati din conducerea PNL, imi dezvaluia un alt chip al domnului Antonescu ¬ un caracter mic si ranchiunos, care nu se potrivea deloc cu imaginea publica pe care, cu obstinatie, incepuse sa si-o cultive", mai scrie Saftoiu.

Replica Adrianei Saftoiu apare in contextul in care liderul PNL a anuntat ca aceasta nu se afla pe listele PNL pentru parlamentare, sprecizand ca nu mai stie nici macar daca Saftoiu mai este membra de partid.

De altfel, Adriana Saftoiu este un critic vehement al liderului PNL, intre cei doi existand in ultimii doi ani un razboi purtat prin intermediul declaratiilor publice. Saftoiu a criticat in repetate randuri prestatia lui Antonescu si modul cum acesta a condus partidu.

In ianuarie 2012, Adriana Saftoiu a demisionat din postul de deputat in urma grevei parlamentare initata de PNL.