Adrian Nastase foloseste o noua expresie invatata in penitenciarul Jilava, dupa ce duminica afirmase ca a invatat aici sensul cuvantului "smen": la alegerile legislative din Georgia, Bidzina Ivanishvili "i-a tras-o" lui Mihail Saakaschvili.

"Ca sa folosesc noul limbaj invatat prin re-educare, in Georgia, zilele trecute, la alegerile parlamentare, Bidzina Ivanishvili 'i-a tras-o' lui Micheil Saakaschwili. In felul asta, s-a fasait si ultima revolutie oranj. De fapt, prima. Ea a avut loc in 2003 si s-a incheiat la inceputul acestei luni prin victoria "Visului georgian" partidul lui Ivanishvili, un miliardar care vrea sa normalizeze relatiile cu Rusia", scrie Adrian Nastase, intr-o postare pe blogul sau, intitulata "Unde sunt Revolutiile portocalii de altadata?".

Fostul prim ministru afirma ca, in 2004, pe modelul georgian, "si - banuiesc - cu aceeasi consilieri, s-au desfasurat alte doua Revolutii oranj - in Ucraina si in Romania", referire la alegerile prezidentiale pe care le-a pierdut in fata lui Traian Basescu.

Acesta afirma ca, dupa ce Ianukovici a devenit presedinte al Ucrainei, "a bagat-o la inchisoare pe fosta partenera a lui Iuscenko (Iulia Timoshenko) ceea ce i-a suparat foarte tare pe membri UE (inclusive Romania - vezi declaratia Elenei Basescu in Parlamnetul European) deoarece asa ceva nu se intampla in tarile lor".

"In Romania, in 2004, la alegerile prezidentiale, Traian Basescu, pe modelul 'Revolutiei de la Kiev', a acuzat guvernul de fraudarea alegerilor. S-a dovedit ca a mintit. Dar 'mortul de la groapa nu se mai intoarce'. Asa ca 'romanii', 'oamenii', 'cetatenii' si-au petrecut urmatorii 8 ani in minciuna, haos, conflicte, pana cand Basescu a ajuns si el la 10% incredere publica - 'Inalta Poarta' invatase insa lectia, asa incat, in baza noii doctrine a statului de drept, deciziile unor institutii bine controlate au devenit mai importante decat un vot popular masiv al unei democratii vetuste.

Si in Ucraina, dar si in Romania sau Georgia s-a vazut ca formulele de conducere pe baza de tele-comanda nu pot functiona pe termen lung", adaugat acesta.