Fostul deputat Mihail Boldea a transmis conducerii Camerei Deputatilor o solicitare prin care cere acordarea indemnizatiei parlamentare pentru perioada martie-septembrie, perioada in care s-a aflat in arest si a detinut inca functia de deputat, relateaza Mediafax.

Surse parlamentare au precizat ca solicitarea a fost inaintata Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, urmand ca acest for sa ia o decizie asupra cererii lui Boldea.

"Subsemnatul Boldea Mihail, fost deputat in legislatura 2008-2012, in colegiul nr. 9 Galati, respectuos va solicit sa imi comunicati modul in care pot intra in posesia indemnizatiei aferente lunilor martie-septembrie 2012. Precizez ca mandatul subsemnatului a incetat la data de 25.09.2012 cand demisia a fost citita in plenul Camerei Deputatilor", se arata in solicitarea lui Boldea.

Mihail Boldea a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii iunie, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii, Mihail Boldea.

Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfarsitul lunii martie. Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema, iar succesiv masura i-a fost prelungita.

Camera Deputatilor a adoptat, in 25 septembrie, proiectul de hotarare prin care se constata incetarea calitatii de deputat a lui Mihail Boldea si declara vacant locul de deputat in colegiul 9, Galati. Hotararea a fost adoptata urmare a demisiei lui Boldea din Parlament.