Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca este foarte posibil ca Sorin Rosca Stanescu si Vlad Nistor sa se numere printre personalitatile care vor candida din partea liberalilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar exclude o noua candidatura a Adrianei Saftoiu, scrie Agerpres.

"Este foarte posibil si nu sunt singurii", a comentat Antonescu despre candidaturile la parlamentare ale lui Sorin Rosca Stanescu si Vlad Nistor.

In schimb, el a exclus o posibila candidatura a fostului deputat PNL Adriana Saftoiu.

Intrebat daca vor exista surprize in randul candidatilor PNL la parlamentare, Antonescu a raspuns: "Nu am cum sa va dezvalui eu o candidatura care nu a fost hotarata, care nu este oficiala. O sa vedeti, sper, o serie de nume cunoscute in opinia publica romaneasca, sper cu buna reputatie, care sa intre in politica si care sa o faca prin PNL".

Antonescu infirma un conflict cu Tariceanu

Presedintele PNL a sustinut ca nu exista niciun conflict privind candidatura liderului deputatilor liberali, Calin Popescu-Tariceanu, in Bucuresti, afirmand ca se va face un schimb de colegii cu PC.

"Nu este niciun fel de discutie. Sursele alimentate comenteaza in mod ridicol despre confruntari. Nu este niciun fel de confruntare. In momentul cand dl Tariceanu s-a razgandit si a dorit sa candideze la Bucuresti ne-a informat in legatura cu acest lucru. Am discutat cu PC, facem un schimb de colegii, 1 probabil cu sectorul 2 si nu vad unde este conflictul, in afara de mintea neobosita a baietilor de la primarie", a spus Antonescu, la finalul sedintei conducerii PNL.

La Botosani, unul dintre candidati este condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

Printre candidatii PNL in judetul Botosani va figura si Verginel Gireada, dupa cum a precizat luni presedintele filialei, Florin Turcanu.

Verginel Gireada a fost condamnat, in luna aprilie a acestui an, la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals. Acesta va candida pentru o functie de deputat in Colegiul Flamanzi.

"Dumnealui a avut 30 de plangeri penale facute la comanda politica, din care toate s-au sfarsit cu achitare, mai putin una singura, pentru care a luat cu suspendare. Atata timp cat nu i-a interzis drepturile de a alege si de a fi ales, indeplineste toate conditiile de a candida", a afirmat Turcanu.