Adrian Nastase, care ispaseste o pedeapsa de doi ani la Jilava, afirma ca a invatat in inchisoare sensul cuvantului smen, pe care il atribuie, pe blogul lui, secretarului general al Comisiei UE, Catherine Day, cea care nota, intre realizarile justitiei din Romania, condamnarea unui 'fost prim ministru'.

"In locul in care ma aflu pentru re-educare, invat tot felul de lucruri noi. Am aflat astfel ce inseamna un 'smen'. De exemplu, daca dai cuiva, pentru a plati o datorie, un pachet de bancnote in care doar bancnota de deasupra e adevarata iar in interior sunt numai taieturi de ziar", scrie Nastase, pe blogul lui.

Aceasta reaminteste ca "experti MCV, sub conducerea secretarului general al Comisiei UE, Catherine Day (...) au anuntat, in ultimul raport, rezultatele spectaculoase ale reformei in justitie din Romania, inclusiv prin condamnarea, la inchisoare cu executare - pentru prima data in UE, a unui 'fost prim ministru'".

Adrian Nastase precizeaza insa ca in minuta sentintei se arata ca a fost condamnat "in calitate de presedinte de partid!": "Probabil ca stiti de ce - ca sa fie ocolit Parlamentul, care altfel ar fi trebuit sa se pronunte in legatura cu ancheta privitoare la afisele electorale din 2004, ancheta in care figurau cei 972 de martori. Si cum proba era mare...", adauga fostul sef de guvern.

"Oare sa nu fi aflat expertii MCV acest lucru, sau o fi vorba de un 'smen' de comunicare? In definitiv, n-ar trebui sa ne mire pentru ca, iata, fostul procuror general si-a parasit postul cu iluzia ca in timpul mandatului sau a fost condamnat un fost prim ministru", incheie acesta.