Liderul PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, i-a luat apararea Elenei Udrea, in momentul in care a fost intrebat de ziaristi daca fostul ministru este o persoana aroganta, raspunzand: "Ce aveti cu Elena Udrea? E o femeie deosebita. Ce aveti?", relateaza agentia Mediafax.

Ioan Oltean a fost intrebat daca in opinia sa PDL incepe sa recupereze din imagine.

"Nu as putea spune ca in acest moment PDL a recuperat foarte mult (din imagine - n.r.), dar, in orice caz, este pe o pozitie mai atractiva decat acum cinci luni. Daca acum sase-sapte luni aveam reactii destul de dure din partea unor cetateni, astazi se simte ca aceasta reactie se diminueaza tot mai mult pentru ca se indreapta spre altii. Asta e viata", a spus Oltean.

Liderul PDL Bistrita-Nasaud a adaugat ca, daca va ajunge din nou la guvernare, PDL va trebui sa regandeasca promovarea oamenilor pe functii.

"Partidul nu numai ca isi regandeste politica guvernamentala, trebuie sa isi regandeasca si politica in selectia candidatilor si, daca ajungem la guvernare, in promovarea oamenilor pe functii. Asta este. Nu totdeauna poti face cea mai corecta politica, dar daca te stradui, poti avea succes si in acest domeniu. Cu siguranta, manifestam mult mai mare atentie in privinta aceasta", a declarat el.

Intrebat cine sunt persoanele care au adus prejudicii imaginii partidului, Ioan Oltean a spus: "Nu imi cereti mie sa fac in acest moment analize de genul acesta. Electoratul ne-a aratat la alegerile locale. Mai stim si noi. Combinam ceea ce stim si noi cu ce ne-a spus electoratul si vom incerca sa gasim o varianta care sa fie optima din toate punctele de vedere".

El a facut apoi unele comentarii legate de aroganta in politica.

"Aroganta in politica este un mare defect indiferent cine o are. Omul politic arogant poate avea un succes de moment, dar nu va avea succes pe termen mediu si lung. De aceea, cei care sunt aroganti, care se pastreaza in acest mediu, sigur ca nu au ce cauta in politica. Omul politic nu are voie sa fie arogant, nu trebuie si nu poate fi arogant. Cu cine sa fie arogant? Cu cetateanul care i-a dat votul? Arogant cu partidul care te-a sustinut?", a spus Oltean.

Intrebat daca Elena Udrea a fost o persoana aroganta, Oltean a raspuns: "Nu! Nu".

Alta jurnalista a insistat intreband daca PDL a avut de suferit din cauza Elenei Udrea, iar Oltean a raspus: "Ce aveti cu Elena Udrea? E o femeie deosebita. Ce aveti? Voi, femeile, in loc sa va sustineti unele pe altele, sa va promovati, va dati in cap. Nu, femeile trebuie sa fie promovate in politica".

Oltean a explicat ca el ar promova si mai mult femeile in politica.

"Eu nu sunt un misogin, sa fie lucrurile foarte clare. Eu as vrea ca in partid sa fie 70 la suta femei si 30 la suta barbati, in Parlament sa fie macar 30-40 la suta, dar asta este", a spus Ioan Oltean.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la Romania TV, ca unii dintre fostii lideri ai partidului au dat dovada de o anumita aroganta in timpul guvernarii PDL, dand-o ca exemplu pe Elena Udrea, dar si pe fostul premier Emil Boc.

Blaga sustine, pe de alta parte, citat de RTV, ca nu exista vreun motiv pentru care Udrea nu ar trebui lasata sa candideze la alegerile parlamentare din decembrie.

Vorbind despre oportunitatea unei candidaturi a Elenei Udrea intr-un colegiu din Neamt, Blaga a spus ca aceasta a avut performante notabile ca ministru al Dezvoltarii Regionale, in pofida unor erori comise. "A aparut si o anumita aroganta din partea ei. Au fost greseli si in modul in care au fost prezentate masurile luate si am platit rau de tot la locale", a declarat Vasile Blaga, potrivit RTV.

Democrat-liberalul a precizat ca nu doar Elena Udrea a comis asemenea erori, el spunand ca nu poate fi de acord ca afirmatii precum "Pusca si cureaua lata, ce lefuri aveati odata!".