Marko Bela nu exclude o participare a UDMR la viitoarea guvernare, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie. Senatorul UDMR spune, intr-un interviu la RFI, ca Uniunea trebuie sa ia in calcul guvernarea, dar nu exclude un sprijin parlamentar sau chiar ramanerea in Opozitie, daca formatiunea "nu va avea parteneri care sa accepte un program pozitiv privind relatiile interetnice".

Marko Bela spune ca UDMR va participa separat la alegerile parlamentare din 9 decembrie: "Si de data aceasta, participam in mod firesc separat, singuri, n-am incercat sa avem coalitii sau aliante electorale. Ce se va intampla dupa alegeri, acest lucru nu depinde numai de noi, ci depinde de rezultatele celorlalte partide. Dupa parerea mea, UDMR trebuie sa incerce sa aiba o colaborare dupa alegeri, in interesul influentei asupra guvernarii si din acest punct de vedere, va conta oferta celorlalte partide privind in general reforma in Romania si in special relatiile interetnice".

Marko Bela nu exclude intrarea UDMR in viitorul Guvern. "Eu cred ca UDMR, ca de altfel si celelalte formatiuni politice, trebuie sa vizeze o anumita influenta asupra guvernarii, nu neaparat o participare intr-o coalitie guvernamentala, dar oricum, o anumita influenta. Daca e posibil, atunci inclusiv guvernarea. Dar nu cred ca in acest moment ar trebui sa ne gandim la asa ceva, vom vedea ce se va intampla", afirma senatorul.

Continuarea pe www.rfi.ro.