Administratia Prezidentiala precizeaza ca nu a promulgat legea privind majorarea indemnizatiilor pentru mame deoarece respectiva lege se afla inca la secretarul general al Camerei Deputatilor si nu a fost inca trimisa presedintiei spre promulgare.

"Referitor la informatiile false aparute in presa si la declaratia de luni, 1 octombrie 2012, a ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, doamna Mariana Campeanu, cu privire la faptul ca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari:

  • (1) - respectiva lege nu a fost depusa inca la Administratia Prezidentiala in vederea promulgarii ei de catre presedintele Romaniei;
  • (2) - asa cum reiese in mod clar de pe website-ul Camerei Deputatilor, legea se afla inca la Secretarul General al Camerei Deputatilor, unde a fost depusa in cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012 (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=12647).

Administratia Prezidentiala mentioneaza ca jurnalistii si cetatenii care doresc sa verifice informatiile privind stadiul si derularea procesului legislativ pentru orice act normativ o pot face consultand website-ul Camerei Deputatilor, si pe cel al Senatului.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, l-a acuzat luni pe presedintele Traian Basescu ca nu a promulgat legea privind majorarea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor si ca din aceasta cauza nu le poate introduce in plata.

Nu putem decat sa asteptam fie sa promulge legea, fie sa o intoarca in Parlament, ca dupa aceea sa o putem trimite din nou pentru promulgare. Poate este foarte ocupat domnul presedinte, nu stiu care sunt activitatile... Legea nu se poate aplica decat de la data intrarii in vigoare. Ca atare, nu avem ce sa facem decat sa speram ca in cel mai scurt timp domnul presedinte va semna aceasta lege", a spus Mariana Campeanu, citata de Agerpres.

Ea a sustinut ca actul normativ ar putea fi aplicat si de la 15 octombrie.

Deputatii au adoptat, saptamana trecuta, proiectul de lege privind aprobarea OUG 124/2011 care prevede majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 75% la 85% cu incepere de la 1 octombrie.