Lansarea celor peste 400 de candidati ai Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din 9 decembrie va avea loc pe 17 octombrie, la Bucuresti, in perioada urmatoare fiind finalizate listele care ii cuprind pe acestia, a anuntat marti seara presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al Uniunii, citat de Agerpres.

Potrivit presedintelui PSD, impartirea candidaturilor pe colegii s-a facut in cadrul Comitetului Executiv National care a avut loc pe 17 septembrie la Murighiol, Tulcea.

"Pe data de 17 (octombrie-n.r) vom avea lansarea. Se lucreaza acum de catre colegi (la liste-n.r.). Numarul era stabilit [...], acum se lucreaza pe candidaturi", a declarat presedintele PSD la finalul reuniunii USL de la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste candidatura senatorului independent Mircea Geoana, liderul USL crede ca "este bine ca acesta sa candideze pentru USL".

"Nu pot sa va spun decat ca e foarte bine sa candideze din partea USL. Nu am avut pana in acest moment o noua discutie cu domnia sa, dar cred ca e foarte bine sa candideze din partea USL. [...] Important e ca pe 17 ne lansam candidatii, toti cei peste 400 de candidati", a afirmat liderul social-democratilor.

Pe 17 septembrie, Victor Ponta a anuntat, la Murighiol, ca din cele 40 de mandate de parlamentari ai Bucurestiului, 35 vor fi detinute de USL dupa alegerile generale si a apreciat ca USL va castiga aproximativ 60% din mandatele din viitorul Parlament.