Comisia tehnica centrala care va coordona si urmari indeplinirea procedurilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie se va reuni marti in prima sedinta. Saptamana trecuta, Executivul a aprobat o informare realizata de Ministerul Administratiei si Internelor privind stadiul pregatirii alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat, potrivit Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, preciza, saptamana trecuta, ca prefectii au finalizat constituirea comisiei tehnice judetene si a municipiului Bucuresti, precum si a grupului tehnic de lucru pentru urmarirea si solutionarea operativa a problemelor curente din circumscriptiile electorale.

Potrivit lui Andrei Zaharescu, bugetul alocat alegerilor parlamentare este de 199.000 lei. Conform calendarului electoral, pana cel mai tarziu in data de 1 octombrie trebuie ales presedintele biroului electoral de circumscriptie si loctiitorul acestuia. In cel mult 48 de ore de la constituirea birourilor electorale de circumscriptie, cel mai tarziu la data de 3 octombrie, se va comunica birourilor electorale de circumscriptie numarul minim de semnaturi necesar pentru sustinerea candidaturilor independente in fiecare colegiu uninominal.

Tot la acea data se va aduce la cunostinta publica numarul de alegatori inscrisi in listele electorale permanente ale fiecarui colegiu uninominal. Cel mai tarziu la data de 9 octombrie se vor delimita si se vor numerota sectiile de votare, iar cel mai tarziu la data de 10 octombrie partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri vor stabili si comunica la BEC semnele electorale.