Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, va fi eliberat din Penitenciarul Targu Mures, a decis, vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a admis cererea acestuia din dosarul in care a fost trimis in judecata pentru coruptie, anunta Mediafax.

In 28 august, Curtea de Apel Targu Mures, care judeca procesul in care fostul primar din Cluj-Napoca este acuzat de fapte de coruptie, respinsese ca fiind nefondata cererea de eliberare depusa de avocatii acestuia, decizia fiind atacata cu recurs.

Vineri, instanta suprema a admis solicitarea de eliberare a lui Apostu.

Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind inregistrata in 15 februarie la Registratura Primariei.