Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat, miercuri, ca a identificat pe listele de la referendumul din 29 iulie 55.660 de cazuri de CNP-uri care au fost inregistrate multiplu, precizand ca numarul total de "inregistrari afectate" este de 118.881. "Din verificarile realizate pe listele permanente si suplimentare a fost identificat un numar total de 55.660 cazuri de inregistrari multiple (CNP-uri regasite atat pe listele permanente cat si pe listele suplimentare), numarul total de inregistrari afectate fiind de 118.881 (inregistrari ce contin intre 1 pana la 18 corespondente intre listele de vot permanente si listele de vot suplimentare )", arata Autoritatea Electorala Permanenta, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Autoritatea Electorala Permanenta precizeaza ca, potrivit prevederilor legale, a transmis rezultatele verificarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Conform sursei citate, din totalul de 55.660 de cazuri de inregistrari multiple un numar de 1.082 de inregistrari au avut CNP-uri invalide (cheia unica de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferita de 13 cifre), pentru aceste 1.082 de inregistrari verificarea incrucisata s-a realizat dupa seria si nr. CI/BI.

Printre situatiile observate pe listele suplimentare se regasesc un numar de 3.685 de inregistrari avand semnatura lipsa si un numar de 883 de inregistrari avand randurile taiate. Cele 3.685 de inregistrari avand semnatura lipsa au fost catalogate ca avand potential vot multiplu prin simpla prezenta a datelor cu caracter personal pe liste suplimentare, cumulate cu prezenta semnaturilor aferente pe listele permanente de domiciliu, se mai arata in comunicat.