Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca liderul PNL Crin Antonescu nu a vrut sa fie presedinte al Senatului, decizia ca acesta sa ocupe functia fiind luata la nivelul USL, transmite Mediafax. "Domnul Antonescu nu a vrut sa fie presedintele Senatului, a fost o decizie pe care noi am luat-o, la un moment dat, chiar l-am convins", a spus Ponta.

El a facut aceasta afirmatie la finalul sedintei USL, raspunzand intrebarilor jurnalistilor privind posibilitatea ca Antonescu sa piarda functia de presedinte al Senatului in urma sesizarii facute de PDL la CCR.

"Crin Antonescu nu are nicio problema de functie. Aici problema este ca in orice tara si in orice Parlament civilizat, lucru pe care l-au constatat si colegii nostri din Europa, functia de presedinte al Parlamentului apartine majoritatii, iar dl Blaga a uzurpat acea functie in momentul in care s-a eliberat de dl Geoana si uzurpatorii raman fara functie mai devreme sau mai tarziu, iar daca PDL considera ca mai este ceva de numarat fraudulos ca sa o puna pe doamna Anastase ii atentionez ca nu mai au ce sa numere, nu mai au nevoie de doamna Anastase", a spus Ponta.

Intrebat daca considera oportuna analizarea de catre Curtea Constitutionala a sesizarii PDL privind schimbarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului in contextul in care se apropie sfarsitul sesiunii parlamentare, Ponta a afirmat ca CCR nu se poate pronunta in acest caz.

"Nu conteaza ca mai este foarte putin (n.r. pana la sfarsitul sesiunii parlamentare), conteaza ca deja CCR s-a pronuntat si a spus foarte clar ceea ce mie mi se pare corect ca daca Parlamentul adopta hotarari care modifica drepturi fundamentale ale cetateanului sau regimul constitutional al unor institutii evident ca CCR se poate pronunta, cand Parlamentul ia hotarari cu caracter intern cine pe ce functie e intr-o comisie - vicepresedinte sau presedinte nu se pronunta Curtea Constitutionala. A spus deja lucrul acesta. Scrie in Constitutie ca Roberta Anastase trebuie sa fie presedinta?", a spus Ponta, citat de Agerpres.

CCR analizeaza miercuri sesizarea PDL privind inlocuirea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.