Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, spune ca ministrul Sanatatii nu se afla in conflict de interese si ca in toate documentele depuse la dosar de Cepoi cand a inceput proiectul era precizata functia de director al DSP Iasi, el considerand ca scandalul este creat "pentru a lovi in Guvernul Ponta", relateaza Mediafax.

Vasile Astarastoae, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, spune ca ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, nu se afla in conflict de interese si ca atunci cand proiectul a fost aprobat in actele depuse la dosar figura ca acesta detine functia de director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi.

"Era de asteptat sa apara acest scandal. ANI se leaga de toata lumea. Ministrul Vasile Cepoi nu se afla in conflict de interese atunci cand a inceput proiectul. In toate actele depuse la proiect era precizata functia pe care el o indeplinea, iar proiectul a fost aprobat. Nu s-a incalcat nicio regula", a afirmat rectorul UMF Iasi.

Astarastoae spune ca aceeasi problema a avut-o si Ecaterina Andronescu, care era rector, ministru si manager de proiect, iar instanta a decis ca nu este vorba despre conflict de interese.

"Nu am vorbit cu domnul ministru azi (marti - n.r.), dar il sfatuiesc sa nu-si dea demisia de la Ministerul Sanatatii. Ecaterina Andronescu era acuzata la fel de catre ANI si a castigat apoi in instanta", a sustinut Vasile Astarastoae.

In privinta sumelor pe care ministrul Vasile Cepoi le-a incasat in cadrul proiectului, rectorul UMF Iasi a sustinut ca atat timp cat muncesti este normal sa fii platit: "A tinut cursuri in toata tara in timpul lui liber. Eu stiu un lucru: daca muncesti intr-un proiect este normal sa fii platit".

Rectorul UMF Iasi a mai spus ca in conditiile in care sunt create astfel de scandaluri nu este de mirare ca Romania nu poate sa absoarba fondurile europene.

"Toate institutiile statului descurajeaza. Sa vad cine va mai aplica, pentru ca risti sa fii acuzat apoi de tot felul de lucruri", a adaugat Astarastoae.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si de infractiuni asimilate celor de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.