Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca sesizarea depusa la CCR privind inlocuirea sa din functia de presedinte al Senatului trebuie sa judecata pe fond in respectul legii, intrucat procedura in cazul sau nu a fost respectata si a precizat ca un demers similar in cazul schimbarii Robertei Anastase de la sefia Camerei Deputatilor urmeaza sa fie analizat in Biroul Permanent National al partidului. La randul sau, fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca a transmis conducerii partidului faptul ca nu considera oportuna contestarea la CC a revocarii sale din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, sustinand ca actuala majoritate trebuie sa raspunda pentru indeplinirea promisiunilor facute.

"Vom analiza (depunerea unei sesizari la CCR in cazul Robertei Anastase - n.r.). Deocamdata, grupul nostru din Senat a depus o sesizare (la CCR -n.r.), ca sa-l necajeasca pe domnul Antonescu (Crin Antonescu - n.r.). Glumesc, desigur. Stiti cum au evoluat lucrurile la inceputul lunii iulie. Dupa ce cu o saptamana in urma liderii USL afirmau la toate emisiunile televizate ca au o colaborare foarte buna cu mine, in data de 3 iulie, pe un motiv pueril, ca fiind ales presedinte al PDL nu as mai putea fi impartial, astfel incat poate fi impartial doar presedintele PNL, am fost schimbat din functie. Eu nu tin la functia respectiva, dar dorim ca in aceasta tara legea sa fie respectata. Aduceti-va aminte ca au avut loc, in ordine cronologica, eliberarea din functie a presedintelui Senatului, pe urma, miercurea, ordonanta de urgenta prin care s-au restrans atributiile CCR. Publicarea in Monitorul Oficial a fost in ordine inversa, astfel incat Curtea Constitutionala sa nu poata intra pe fond (prima sesizare a PDL - n.r.). Ei, acum, CCR poate judeca pe fond", a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Intrebat cum vede o posibila revenire a sa la sefia Senatului in conditiile in care alegerile parlamentare se apropie, Vasile Blaga a raspuns: "Care este problema? Legea e lege si trebuie respectata de catre toti cetatenii Romaniei".

In schimb, Roberta Anastase nu considera oportuna contestarea la CCR a revocarii sale din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, sustinand ca actuala majoritate trebuie sa raspunda pentru indeplinirea promisiunilor facute, potrivit Mediafax: "Am transmis conducerii partidului punctul meu de vedere cu privire la o posibila depundere a unei contestatii la Curtea Constitutionala de catre PDL, care sa vizeze hotararea Camerei Deputatilor de revocare a mea din functia de presedinte. In aceasta adresa am explicat ca eu nu consider oportuna depunerea unei astfel de contestatii".

Ea mentioneaza ca a luat in considerare actuala configuratie politica din Camera Deputatilor si prioritatile noii majoritati: "In plus, mi-am exprimat convingerea ca numai actuala majoritate din legislativ trebuie sa raspunda, in mod solidar cu guvernul pe care il sustine, pentru respectarea promisiunilor electorale facute. De asemenea, doresc sa fac precizarea ca, desi demiterea mea a fost rodul unor abuzuri si ilegalitati, cred, totusi, ca romanii trebuie sa vada ca USL exercita puterea politica in Romania si a lor este responsabilitatea pentru ceea ce se intampla astazi in tara".

PDL a depus o sesizare la CCR privind schimbarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.

Despre posibilitatea depunerii unei sesizari la CCR in cazul Robertei Anastase, Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, a spus ca o astfel de decizie trebuie discutata in BPN, nu poate fi luata doar de grupul democrat-liberal de la Camera Deputatilor: "In mod normal, revocarea din functie a Robertei Anastase nu a fost nici conform regulamentului si nici Constitutiei", a sustinut Toader.