Dan Diaconescu a jucat la cacealma si a pierdut! El nu va fi proprietar la Oltchim. Probabil ca Diaconescu nu a crezut ca va castiga licitatia si atunci ar fi fost fericit. Declaratiile au fost facute, la RFI, de vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu.

In opinia lui Rusanu, Dan Diaconescu, cel care a castigat licitatia pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea, nu va deveni proprietar la combinat. "Nu cred ca domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim pana la urma si nu cred ca va putea sa-si asume aceasta responsabilitate", spune vicepresedintele PNL.

Dan Radu Rusanu e de parere ca "privatizarea Oltchimului nu poate fi realizata decat cu un investitor foarte puternic, care sa-si permita sa achizitioneze si rafinaria de la Pitesti si Arpechimul, pentru ca altfel materiile prime nu pot sa ajunga la Oltchim".

Intrebat de ce crede ca nu a venit o astfel de oferta, Rusanu a raspuns: "Pentru ca nu poate sa vina o astfel de oferta in trei luni de zile! Aici au fost anumite greseli. O greseala este poate a Guvernului, prin Ministerul de Finante si alta greseala este a sindicatelor. Greseala Guvernului prin Ministerul de Finante este ca nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul sa mai functioneze inca cinci-sase luni de zile, timp in care se putea asigura un investitor puternic. Asta e prima greseala, mare greseala! A doua greseala este a sindicatelor si a oamenilor de acolo, care in clipa in care au trecut la proteste sindicale, orice investitor serios se sperie de acest lucru si fuge".

Continuarea pe www.rfi.ro.