Ziarista si vedeta de televiziune Gabriela Firea si-a anuntat duminica inscrierea in Partidul Social Democrat.Ea a fost prezentata de Robert Negoita, presedintele PSD Ilfov, si de Rovana Plumb, presedintele organizatiei de femei a social-democratilor.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

"Anul acesta am implinit 40 de ani si am simtit un imbold de a schimba ceva in profesia mea si de a merge spre un domeniu pe care poate, uneori, cu prea multa usurinta, l-am criticat", a spus Gabriela Firea, intr-o conferinta organizata la sediul PSD.

Ea a declarat ca ales PSD deoarece nu va uita niciodata, desi acum are un "statut financiar linistitor", ca provine dintr-o familie cu patru copii in care, desi nu a lipsit niciodata "iubirea", au existat "lipsuri mari".

In ceea ce priveste domeniul in care ar putea activa, ea a spus ca ar putea avea "un cuvant de spus" in domeniul in care a activat, mass-media, si isi doreste sa se specializeze in domeniul IMM-urilor. In plus, de doi ani a "intrat in contact si cu problemele comunitatilor locale".

"Stiu ca este foarte greu, e mai simplu sa pui intrebari si ceva mai greu sa raspunzi acestora. Sunt convinsa ca in perioada urmatoare vor fi foarte multe intrebari la adresa mea", a continuat Gabriela Firea, adaugand ca in politica, ca si in presa, isi doreste sa o ia "de jos, de la primele trepte".

Intrebata daca va candida la alegerile parlamentare din aceasta toamna, Firea a raspuns: "Daca voi raspunde criteriilor, voi intra si intr-o competitie pentru Parlament, bataioasa asa cum ma stiti".

Gabriela Firea a precizat ca un rol in decizia de a intra in politica l-a avut si sotul sau, Florentin Pandele, primar de Voluntari.

"O sotie isi asculta sotul, cel putin eu sunt o sotie care isi asculta sotul sau", Florentin Pandele a avut a avut o contributie "in sensul ca nu m-a dezarmat, nu mi-a spus ce sa cauti tu acolo, avem un copil mic, mai bine stai acasa, seara mergi la tv si ii iei tu la intrebari pe politicieni".

Saptamana trecuta, Gabriela Firea a declarat ca a decis sa paraseasca trustul Intact, precizand ca a primit din partea conducerii grupului de media o oferta pe care a considerat-o inadecvata.

Gabriela Firea a avut un conflict deschis cu Victor Ponta, imediat dupa formarea USL, in cadrul unei emisiuni Sinteza Zilei din februarie 2011, la care au participat, ca moderatori, Mihai Gadea, Gabriela Firea si Razvan Dumitrescu, invitati fiind Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin.

Dupa mai multe schimburi de replici, in care Victor Ponta, confruntat doar cu intrebari incomode, spre deosebire de partenerii sai de coalitie, a facut referire la "tradatorii din UNPR", partid din care facea parte sotul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, ziarista a replicat, citata de Evenimentul Zilei:

"Pentru domnul Victor Ponta nu am nici o intrebare. Vreau doar sa-i citesc un mesaj pe care l-am primit dupa atacul nebarbatesc pe care l-a practicat in aceasta emisiune, de la o colega de-a noastra, nu pot sa citesc si de la cine este. 'Neprofesionist si plin de frustrari'".

"Doamna, imi cer scuze! Iertati-ma!", a exclamat Ponta, dupa care a refuzat sa mai raspunda la intrebari:

"Prefer sa nu mai raspund, mie mi se pare incorect cum sunt atacat in emisiune de doamna Firea si nu vreau s-o mai supar".

Emisiunea s-a incheiat brusc, nota atunci Evenimentul Zilei,