Interdictia cumulului pensiei cu salariul in sistemul public reprezinta una dintre cele nocive nedreptati comise de regimul Traian Basescu si trebuie eliminata cat mai rapid, scrie, pe blogul sau, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

"(...) aceasta interdictie trebuie eliminata cat mai rapid pentru a repara o grava nedreptate comisa de regimul Basescu. Consider ca dreptul la munca nu trebuie interzis celor care indeplinesc toate criteriile de experienta si competenta", argumenteaza el.

In opinia sa, aceasta interdictie a afectat, "in general, in specialistii de valoare din toate domeniile (educatie, sanatate, armata etc.) si, in particular, in reperele culturii romanesti" si "constituie o incalcare flagranta atat a dreptului la munca, cat si o ingradire a unui drept financiar, castigat ireversibil prin cotizarea la bugetul asigurarilor sociale de stat si indeplinirea varstei legale de pensionare".

"Sunt convins ca, spre exemplu, locul marilor actori romani ramane pe scena, iar performanta artistica se masoara in talent si profesionalism, nu in limite de varsta si in puncte de pensie", adauga acesta.