Organizatia PD-L Timis a anuntat, joi, lista cu propunerile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie pe primul loc fiind trecuta candidatura lui Vasile Blaga pentru un nou mandat de senator. Propunerile BPJ al PD-L Timis trebuie validate de Consiliul de Coordonare Judetean al PD-L Timis, urmand ca lista finala sa verificat de catre conducerea centrala, scrie publicatia online www.debanat.ro. Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca presedintele PDL, Vasile Blaga este ofertat si de catre organizatia PDL de Dambovita pentru a candida intr-un din colegiu din judet. Aceleasi surse sustin ca Blaga nu a luat inca o hotarare in ceea ce priveste colegiul in care va candida.

Blaga a fost ales senator in colegiul 5 din Bucuresti in legislatura 2008-2012.

Pe lista propusa de organizatia Timis nu se regaseste actualul deputat Marius Dugulescu. Acesta a demisionat din PDL inaintea motiunii de cenzura depusa la adresa Guvernului Boc dar a revenit asupra deciziei in timpul demersului USL pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Potrivit publicatiei locale pe lista propusa de organizatia PDL Timis cuprinde 14 nominalizari printre care si actualii parlamentari Alin Popoviciu si Valeriu Tabara. Cele 14 nominalizari sunt: Vasile Blaga, Mihaita Bojin, Dorin Candea, Gheorghe David, Aurel Frugina, Tiberiu Lelescu, Gheorghe Noditi, Marinel Pasca, Alin Popoviciu, Marin Popescu, Petru Roman, Alain Rus, Cornel Samartinean si Valeriu Tabara.

"Propunerile BPJ al PD-L Timis trebuie validate de Consiliul de Coordonare Judetean al PD-L Timis. Acesta este un prim pas in stabilirea candidatilor pentru colegiile electorale din Timis. Listele finale trebuie apoi validate la Bucuresti¬, a declrat purtatorul de cuvant al PD-L Timis, Oana Gaita citata de publicatia locala.

Conducerea centrala a PDL a anuntat ca lista finala a candidatiilor pentru parlamenare a Aliantei Romania Dreapta va fi finlizata in jurul datei de 15 ocotombrie.