Prim-ministrul Victor Ponta implineste, joi, 40 de ani, in acest weekend fiind si zilele de nastere ale altor politicieni: liderul PNL Crin Antonescu implineste vineri 53 de ani, iar fostul premier Mihai Razvan Ungureanu implineste sambata 44 de ani. Premierul Victor Ponta se afla joi la Guvern, unde are intalniri cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor. "La 40 de ani viata abia incepe", a afirmat premierul Victor Ponta joi, de ziua lui, intr-o scurta discutie cu jurnalistii, dandu-le intalnire si la 50 de ani tot la biroul de la Palatul Victoria. Primul ministru a primit, de ziua lui, un cadou si de la presedintele Traian Basescu - un cos cu trandafiri albi.

Intrebat cum se simte la 40 de ani, Ponta a afirmat ca "nu e asa de rau cum s-ar parea". "Am citit peste tot ca de la 40 de ani incepe viata", a raspuns Ponta, raspunzand cu o fraza din filmul "Moscova nu crede in lacrimi".

El a spus ca cel mai frumos cadou de ziua lui l-a primit de la copii, care l-au trezit dis-de-dimineata. "Astazi de dimineata m-au trezit Irina si Andrei. Acesta este cel mai frumos cadou. Diseara vom avea o masa romantica in patru", a detaliat Ponta.

Victor Ponta - nascut la 20 septembrie 1972 - spunea, vinerea trecuta, la Murighiol, ca in PSD sunt mai multi lideri nascuti in zodia Fecioarei: "Suntem un partid condus de Fecioare (persoane aflate in zodia Fecioarei - n.red.)", a afirmat el.

Anul trecut, Victor Ponta declara ziaristilor ca de ziua sa a primit urari de la colegii de partid si de la adversarii politici si ca isi doreste sa fie sanatos si sa faca ceea ce asteapta oamenii de la el in politica.

Pe 20 septembrie 2010, presedintele PSD a ciocnit cu ziaristii un pahar de sampanie, la implinirea varstei de 38 de ani si le-a spus ca i-a anuntat pe colegii de partid sa nu ii aduca niciun cadou. "I-am anuntat ca nu vreau cadouri, pentru ca vreau sa fie o zi normala de lucru. Cadoul cel mai frumos pe care l-am primit a fost faptul ca mi-au respectat aceasta dorinta", a spus el atunci, la sediul partidului. Cu toate acestea, au fost si colegi din BPN care nu au tinut cont de dorinta lui Ponta, Ecaterina Andronescu oferindu-i acestuia o carte.

Vineri, 21 septembrie, este si ziua liderului liberal Crin Antonescu. Presedintele Senatului implineste 53 de ani.

De asemenea, sambata, 22 septembrie, presedintele Fortei Civice, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, va implini 44 de ani.