Alianta Romania Dreapta ramane inregistrata ca alianta electorala pentru alegerile parlamentare, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, atat cererea Asociatiei Romania Dreapta de anulare a deciziei BEC de inregistrare a aliantei, cat si contestatia reprezentantilor PNTCD Mihai Grigoriu si Radu Rizescu, informeaza Mediafax.

Biroul Electoral Central a admis, in 17 septembrie, protocolul de constituire a Aliantei "Romania Dreapta" (ARD), formata din PDL, Forta Civica si PNTCD. Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) si Aurelian Pavelescu (PNTCD) au semnat, in 16 septembrie, protocolul Aliantei partidelor de dreapta, la sediul central al PDL.

Decizia Biroului Electoral Central din 17 septembrie a fost contestata la instanta suprema de catre Asociatia Romania Dreapta, condusa de avocatul Gheorghe Piperea, care a cerut anularea hotararii BEC.

ICCJ a judecat, miercuri, cererea Asociatiei Romania Dreapta, iar joi a respins actiunea, decizia fiind irevocabila.

Totodata, ICCJ a judecat miercuri si cererea taranistilor Mihai Grigoriu si Radu Rizescu de anulare a deciziei BEC din 17 septembrie, pe motiv ca Aurelian Pavelescu, semnatar al protocolului ARD din partea PNTCD, nu este presedinte al formatiunii. Instanta suprema a respins joi cererea formulata de cei doi membri PNTCD, decizia fiind irevocabila.

Avocatul Gheorghe Piperea scria pe blog ca a organizat proceduri legale pentru a-si proteja denumirea "Asociatia Romania Dreapta", afirmand ca numele este uzurpat de denumirea unei aliante politice recente.

"Conform art. 1 din Legea nr.14/2003, partidele politice sunt asociatii ale cetatenilor; si Asociatia Romania Dreapta este o asociatie a cetatenilor; denumirea partidelor politice nu poate reproduce un simbol national al statului roman; numele Romania este un simbol la statului roman si el nu poate figura in denumirea unei aliante politice (dar poate figura in denumirea unui ong, daca acest lucru este autorizat in prealabil, de Guvern, lucru pe care Asociatia Romania Dreapta il detine); potrivit art.30 alin.1, coroborat cu art. 20 alin.2 din Legea nr.14/2003 a partidelor politice, orice persoana interesata poate face cerere de interventie la cererea de inregistrare a unei aliante politice; Asociatia Romania Dreapta este o persoana interesata, din moment ce numele sau, integral, este uzurpat de Alianta politica Romania Dreapta, deci va putea formula si interventie in cererea de iregistrare a Aliantei politice sus-numite", a scris Piperea, liderul Asociatiei Romania Dreapta, pe blog.

Piperea mai arata a ca scopul si obiectivele Aliantei Romania Dreapta sunt complet diferite de scopul si obiectivele Asociatiei Romania Dreapta si desigur ca o alianta politica nu se poate confunda cu un ONG. Potrivit acestuia, problema principala si principiala in cazul acestei uzurpari si a acestei confuzii nu este una juridica, ci una morala.