Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri seara, la Romania TV, ca si-a luat masuri de precautie si a cerut serviciului de protocol al Guvernului sa nu cumpere nimic in numele sau, pentru a evita o situatie similara celei in care se afla fostul prim-ministru democrat-liberal Mihai Razvan Ungureanu, acuzat in presa de "cumparaturi de lux".

"Am cerut in primul rand sa nu cumpere cineva ceva in numele meu. Am dat dispozitie ca nu cumva sa se trezeasca cineva sa faca cumparaturi, atata timp cat eu nu beau alcool si nu invit oameni la mese de protocol sau, daca ii invit la restaurant, imi pot permite sa ii invit pe cheltuiala mea", a declarat Victor Ponta calificand drept "dezmat" cumparaturile costisitoare facute de precedentul Cabinet.

Precizarea lui Victor Ponta vine dupa ce realizatorul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, Mihai Gadea, a prezentat, luni seara, o presupusa lista de cumparaturi pentru activitati de protocol din perioada de 78 de zile in care Mihai Razvan Ungureanu a condus Guvernul. Potrivit lui Mihai Gadea, lista de cumparaturi de protocol ar valora 10 miliarde de lei vechi.

Mihai Razvan Ungureanu a explicat, la randul sau, ca produsele achizitionate "nu reprezinta o cerere a primului ministru ca persoana, ci ceea ce a considerat RA-APPS ca trebuie sa comande pentru acoperirea activitatilor de protocol".

"Astazi in sedinta de guvern am cerut secretarului general sa-mi prezinte lunar daca exista fond de protocol sau nu. In cele cinci luni de functie de premier nu am organizat niciun fel de dineu. In general, aceste dineuri nu sunt cele mai fericite momente de discuta cu cineva. Cand am avut invitati de pe diverse pozitii am mers la un restaurant din Bucuresti", a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a afirmat ca M.R. Ungureanu l-a "atacat" in repetate randuri si i-a transmis mesajul: '"Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".

"Evident ca lucrurile poate ca sunt exagerate, dar as vrea sa-i spun domnului Mihai Razvan Ungureanu, cu care de altfel am avut o relatie civilizata mult timp: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. A propagat o relatie de atac la persoana impotriva mea. Nu m-am gandit ca i se va intampla atat de repede acelasi lucru", a afirmat Victor Ponta, care a precizat ca listele cu achizitiile predecesorului sau nu "au plecat" in presa de la Cabinetul pe care il conduce.