Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu a declarat pentru Hotnews.ro ca senatorii PDL au depus o noua sesizare la CCR privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Camerei Superioare a Parlamentului. Sesizarea a fost depusa vineri la CCR de catre senatorii PDL in contextul in care judecatorii CCR au decis miercuri ca legea care aproba si modifica ordonanta de urgenta referitoare la competentele CCR este neconstitutionala. Prin aceasta decizie Curtea Constitutionala isi pastreaza atributiile de a analiza hotararile Parlamentului in cazul in care aceste sunt contestate.In acest context noua sesizare a PDL are sanse de a fi acceptata de CCR iar revocarea lui Blaga de la sefia Senatului sa fie declarata neconstitutionala. In cazul unei astfel de decizii Crin Antonescu isi pierde scaunul de presedinte al Senatului.

"Vineri am depus o noua contestatie la CCR privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului. Dupa decizia de astazi data de judecatorii, contestatia noastra poate fi analizata", a declarat Radulescu pentru Hotnews.ro.

In contextul deciziei CCR si cum pentru contestarea hotararilor Parlamentului nu exista un termen limita, democrat liberalii pot face o noua sesizare in acest sens.

In ceea ce priveste revocarea Robertei Anastase, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor a declarat pentru Hotnews.ro ca o decizie in acest sens se va lua de catre conducerea partidului. "Este o decizie politica. Vom vedea, trebuie luat in considerare ca este sfarsit de mandat si ar crea o noua criza politica" a spus Toader.

Pe 3 iulie printr-o actiune in forta USL i-au revocat pe Vasile Blaga si Roberta Anastase din conducerea Parlamentuli si i-au numit pe Crin Antonescu respectiv Valeriu Zgonea. La Senat , liderii USL au convocat Biroul Permanent al Senatului care a decis convocarea unei sedinte extrordinare de plen pentru revocarea lui Vasile Blaga.

La sedinta nu a participat presedintele Senatului Vasile Blaga, care, potrivit regulamentului intern si Constitutiei, convoaca sedintele extraordinare. De asemenea, nici un membru PDL nu a fost prezent la sedinta BP. La vremea respectiva Blaga i-a anuntat pe liderii USL ca votul Biroului Permanent prin care s-a decis sedinta extraordinara pentru demiterea sa este ilegal si asta pentru ca doi dintre membrii BP care au votat, fosti membri PDL migrati la USL, nu ar fi avut drept de vot.

Este vorba de Petru Filip si Gheorghe David, care dupa ce au demisionat din PDL si-au pierdut calitatea de membri ai Biroului Permanent. Cei doi au votat in favoarea declansarii sesiunii extraordinare pentru revocarea lui Vasile Blaga.

PDL a contestat revocarea celor doi presedinti de Camera insa datorita ordonantei de urgenta care a taiat preorgativele CCR de a se pronunta pe hotararile Parlamentului, judecatorii au declarat cele doua contestatii ca inadmisibile explicand ca nu intra in atributiile sale.

Citeste si: