VIDEO PDL a depus la CCR o noua contestatie privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului/ Crin Antonescu risca sa piarda sefia Senatului
"Vineri am depus o noua contestatie la CCR privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului. Dupa decizia de astazi data de judecatorii, contestatia noastra poate fi analizata", a declarat Radulescu pentru Hotnews.ro.
In contextul deciziei CCR si cum pentru contestarea hotararilor Parlamentului nu exista un termen limita, democrat liberalii pot face o noua sesizare in acest sens.
In ceea ce priveste revocarea Robertei Anastase, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor a declarat pentru Hotnews.ro ca o decizie in acest sens se va lua de catre conducerea partidului. "Este o decizie politica. Vom vedea, trebuie luat in considerare ca este sfarsit de mandat si ar crea o noua criza politica" a spus Toader.
Pe 3 iulie printr-o actiune in forta USL i-au revocat pe Vasile Blaga si Roberta Anastase din conducerea Parlamentuli si i-au numit pe Crin Antonescu respectiv Valeriu Zgonea. La Senat , liderii USL au convocat Biroul Permanent al Senatului care a decis convocarea unei sedinte extrordinare de plen pentru revocarea lui Vasile Blaga.
La sedinta nu a participat presedintele Senatului Vasile Blaga, care, potrivit regulamentului intern si Constitutiei, convoaca sedintele extraordinare. De asemenea, nici un membru PDL nu a fost prezent la sedinta BP. La vremea respectiva Blaga i-a anuntat pe liderii USL ca votul Biroului Permanent prin care s-a decis sedinta extraordinara pentru demiterea sa este ilegal si asta pentru ca doi dintre membrii BP care au votat, fosti membri PDL migrati la USL, nu ar fi avut drept de vot.
Este vorba de Petru Filip si Gheorghe David, care dupa ce au demisionat din PDL si-au pierdut calitatea de membri ai Biroului Permanent. Cei doi au votat in favoarea declansarii sesiunii extraordinare pentru revocarea lui Vasile Blaga.
PDL a contestat revocarea celor doi presedinti de Camera insa datorita ordonantei de urgenta care a taiat preorgativele CCR de a se pronunta pe hotararile Parlamentului, judecatorii au declarat cele doua contestatii ca inadmisibile explicand ca nu intra in atributiile sale.
Citeste si:

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Importanta este atitudinea judecatorilor de la CCR, CSM si a din ce in ce mai multora din tara. S-a produs "trezirea" si au inceput sa vada realitatea rolului si puterii pe care o au si de care au inceput sa faca uz.
In sfarsit, justitia a trecut Rubiconul iar drumul este fara intoarcere. Vom incepe sa simtim si noi binefacerile Statului de drept iar viata ni se va schimba in bine. Desi hulit pe nedrept, Basescu a invins !
Bai....voi cand va apucati de treeaba???
Cred ca exact ca fostul sau nume CaCaRau.
Dupa referendum si invalidare i-a mai trecut.
:-)
S'a pronuntat CCR deja pe chestia asta. Nu e de competenta lor. O sa depuna acuma contestatii nonstop pana o sa spuna CCR altfel? Ca acuma o au si pe Aspazia?
Eu nu mai inteleg modalitatea asta.. USL se face de ras si astia din PDL trag tare sa ii prinda din urma?
Acum, ca acea lege a fost declarata neconstitutionala, CCR se poate pronunta si in ceea ce priveste destituirile sefilor celor doua camere. Cam asta se intampla acum, nimic "infricosator", doar se restabileste legea. Si uite asa se vede cum a fost facuta acea lovitura de stat si cum s-a incercat legitimizarea acesteia printr-un referendum ilegal, referendum care a fost si el foarte fraudat.
Adica, la alegeri asa a iesit....PSD era mai tare, partidele din actualul USL erau mai tari.
Asa a votat electoratul roman...
cand geoana a defectat si a fost indepartat de ai lui...trebuia sa fie ales altul dupa algoritmul initial.
Dar....basistii schimbasera in parlament vointa electoratului (au nascut chiar un partid "parlamentar" netrecut prin alegeri...UNPR) si asa a ajuns Blaga seful camerei superioare.
Lovitura de stat?
Voi le aveti cu loviturile de stat, voi sa ziceti....
Alegerea lui Antonescu refacea algoritmul rezultat din vointa electoratului (prin alianta USL PNL are dreptul la sefia senatului, asa cum Ponta a ajuns primministru).
Mai lasati-ma cu aiurelile...democratia se refera la popor, la electorat si nu la aranjamentele de culise basiste.
Cand Geona a fost dat jos de PSD, atunci a fost ales altul, in functie de majoritatea parlamentara care era atunci. Acum este alta majoritate parlamentara, cu aceeasi parlamentari, care erau si atunci, alegeri inca nu au fost pentru un nou parlament. Deci nu mai conteaza "algoritmul initial", ci cel care este in momentul respectiv. Toti parlamentarii au fost alesi democratic, dar ca au schimbat partidul, asta e viata. Iar alianta PSD cu PNL nu era in momentul in care au fost alegerile, asa ca dupa logica ta, nu exista acel "algoritm".
Ce legatura au traseistii cu incalcarea legii? Aceiasi "basistit" se regasesc acum la PNL si PSD. Aranjamentele astea sunt bune acum, dar nu sunt bune cand sunt pentru Basescu, nu? Democratia se refera la popor, nu la aranjamentele Pontiste, care azi spune ca UNPR-ul este ilegitim si maine spune ca este legitim. Hai, plimba ursulachele.
Daca USL nu incaleca legea cum a facut-o in zilele alea din iulie, azi probabil economia privata nu era blocata pe motiv "nu vezi ce fac astia? nu stim ce va fi maine", aveam sanse la shengen, RO era vazuta altfel in vest si peste ocean,
Statul de drept si poporul roman sint beneficiarii directi! Politicieni precum Antonescu si Ponta nu vor mai ajunge atit de sus atit de usor!
Cineva i-a votat sa-i reprezinte.
Pe violetzii aia nu tin minte sa-i fi votat....
Niciodata!!!!!!!