Monica Iacob Ridzi si-a inaintat, miercuri dimineata, demisia din PDL si din grupul parlamentar democrat-liberal, urmand sa activeze ca parlamentar independent pana la finalul mandatului, ea afirmand ca PDL a devenit "un partid al dublei masuri", scrie Mediafax. Presedintele PDL, Vasile Blaga a explicat ca plecarea lui Ridzi are legatura cu faptul ca aceasta dorea sa candideze pentru un nou mandat de deputat insa, potrivit codului etic nu mai poate candida pe listele partidului deoarece este trimisa in judecata.

Demisia a fost inaintata de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.

"La sfarstul acestei saptamani voi face o conferinta de presa la Petrosani pentru ca doresc sa anunt colegiul si locuitorii din colegiu care m-au ales motivele acestei demisii", a declarat Monica Iocob Ridzi.

Ridzi a mai precizat ca in acest moment PDL a devenit "un partid al dublei masuri", sugerand ca in cazul sau atitudinea partidului a fost dura, in timp ce in stiuatii mai grave a dovedit toleranta.

Presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat ca Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisa in judecata si nu mai respecta astfel criteriile Comisiei de etica ale aliantei de centru-dreapta.

"Am avut o discutie azi dimineata cu doamna deputat si i-am spus ca noi respectam criterii de integritate asa cum au fost formulate de Comisia de etica a coalitiei, pentru ca ele, de altfel, sunt prinse in codul etic al PDL.Doamna Ridzi este trimisa in judecata si asta inseamna cu nu mai poate candida, pentru ca asta este din punctele codului etic. Doamna Ridzi si-a exprimat intentia de a mai candida", a explicat Vasile Blaga,potrivit agentiei Mediafax.