Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca are informatii potrivit carora UDMR, grupul minoritatilor nationale din Camera si celelalte grupuri parlamentare s-au inteles cu privire la Statutul minoritatilor nationale si la forma in care acesta va intra la votul final, informeaza Mediafax.

"Statutul minoritatilor a fost retrimis azi la comisie. Domnul Paun e responsabil si i-am transmis un document cu privire la cateva articole care pot fi intepretate ca neconstitutionale sau care trebuie armonizate cu deciziile CC. Din punctul nostru de vedere, comisia in maxim doua saptamani va veni cu raportul", a spus Zgonea.

"Am informatii ca si UDMR, si grupul minoritatilor nationale, si celelate grupuri politice s-au inteles cu privire la acest Statut si formula in care va fi propus spre vot final al Camerei", a adaugat Zgonea.

Plenul Camerei Deputatilor a votat, marti, retrimiterea la Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati a Legii privind Statutul minoritatilor nationale, cu termen de o saptamana pentru prezentarea raportului.

Legea privind Statul minoritatior nationale face parte din cele peste 100 de proiecte de lege transmise Parlamentului ca prioritati legislative ale Guvernului.