Premierul Victor Ponta va avea luni o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la sediul Comisiei din Bruxelles, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, citat de Agerpres.

Presedintele Traian Basescu a facut vineri o vizita de lucru la Bruxelles, unde s-a intalnit cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding si cu presedintele Consiliului European, Van Rompuy.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, vineri seara, nemultumirea in privinta discutiilor pe care presedintele Basescu le-a avut la Bruxelles despre fondurile europene alocate Romaniei.

"Este foarte bine ca domnul presedinte a fost la Bruxelles. E foarte bine sa vorbeasca de exemplu despre mecanismul de cooperare si verificare, pentru ca, intr-adevar, in calitatea sa de mediator intre puterile statului, are si atributii in domeniul Justitiei. Nu are insa nicio atributie si nu are dreptul la nicio parere pe zonele care tin de Guvern - pe buget, relatii economice, relatii fiscal-bugetare si mai ales de noul buget 2014-2020", a declarat, vineri seara, la Murighiol, premierul Victor Ponta.

Seful Executivului a mai spus ca bugetul UE se negociaza numai intre guvernele europene si a precizat ca luni se va intalni cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Merg la intalnirea cu Barroso cu obiectivele si angajamentele foarte clare care apartin Guvernului. Sunt prim-ministru, sunt investit de Parlament si merg sa vorbesc de guvern. Domnul presedinte sa faca bine sa vorbeasca de atributiile sale, nu despre Guvern, ca sa nu mai avem probleme de coabitare, ca sa zic asa", a mai spus premierul Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a discutat vineri la Bruxelles despre problema fondurilor europene alocate Romaniei, mentionand ca in detaliu se va putea discuta cu premierul Victor Ponta pe acest subiect.

"Am discutat si despre managementul fondurilor europene alocate Romaniei. Pozitia mea a fost ca in detaliu se va putea discuta cu premierul, dar imi mentin sustinerea pentru faptul ca trebuie utilizate mai bine fondurile de asistenta tehnica prin care putem utiliza specialisti straini care sa ne ajute la derularea mai rapida a fondurilor alocate coeziunii", a afirmat Basescu, la Bruxelles, dupa intrevederile avute cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding, si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy