Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri seara, dupa intalnirea liderilor USL de la Murighiol, ca negocierea colegiilor pentru alegerile din toamna reprezinta "o paritate cu mici reglaje".

Potrivit lui Ponta, asa cum s-a intamplat si la locale, si la parlamentare PSD va avea mai multi parlamentari decat are acum, iar PNL de asemenea va avea mai multi parlamentari.

Ponta a anuntat ca doreste sa sprijine si prezenta in Parlament a unor reprezentanti ai partidelor de tip ecologist, precum Miscarea Verzilor, Partidul Verde, inclusiv Partidul Ecologist, daca se vor purta discutii, fiind "un obiectiv" anuntat de PSD.

Presedintele PSD a tinut sa precizeze ca locurile pentru ecologisti vor fi date din cota PSD si ca se doreste si sa existe o reprezentare a tuturor grurpurilor mari din Parlamentul European.

Pe langa principiul paritatii, s-a tinut cont in negocieri si de "realitatile locale", a mai spus Ponta.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca s-a tinut cont de principiul paritatii intre PSD si PNL, mai apoi negocierile continuand la nivelul aliantelor dintre cele doua partide cu alte formatiuni, respectiv alianta PNL cu PC si cea a PSD cu UNPR.

"Punand toate aceste criterii si, inainte de toate, a sansei de succes, probabil ca vom incheia aceste lucruri", a aratat Antonescu, precizand ca cei doi lideri de partid nu au fost implicati in aceasta negociere, existand echipe de negociere din amblele parti, care au lucrat in ultima perioada pentru finalizarea colegiilor si "au facut o treaba foarte buna".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat ca USL a discutat in cadrul intalnirii din Delta despre pregatirea campaniei electorale si a anuntat ca se doreste ca in cursul serii sa se finalizeze ultimele detalii din negocierea privitoare la impartirea candidaturilor.

"Daca vom reusi acest lucru, maine (sambata, n.r.) ele vor fi si votate in forurile politice ale partidelor￯, a mai spus Antonescu.

Membrii conducerilor centrale ale PSD si PNL, alaturi de presedintii de filiale si de alesii locali USL - presedinti de CJ si primarii de resedinta de judet se afla la acest sfarsit de saptamana in Delta, intr-un resort exclusivist, pentru a-si imparti colegiile la parlamentare.