Mihai-Razvan Ungureanu, noul presedinte al Fortei Civice, incepe marti un turneu european cu scopul de a dezvolta legaturile partidului sau cu dreapta europeana, ca parte integranta a demersului de aderare a formatiunii pe care acesta o conduce la Partidul Popular European, se arata intr-un comunicat.

In zilele de 11 si 12 septembrie, Mihai-Razvan Ungureanu se va afla la Roma, unde va avea o serie de intrevederi cu reprezentanti ai partidelor de dreapta printre care Claudio Scajola, deputat si lider al Partidului Il Popolo della Liberta, si Giovanni Alemanno, primarul Romei.

"PPE a dovedit ca poate fi motorul unei Europe moderne si apropiate de cetatenii sai. Forta Civica a adoptat recent o rezolutie prin care si-a anuntat dorinta de a adera la Partidul Popular European, cea mai puternica structura politica europeana, care impartaseste, la fel ca noi, valori fundamentale precum libertatea si responsabilitatea, egalitatea in drepturi, justitia si solidaritatea", a mentionat Ungureanu. ¬Sunt convins ca Forta Civica va deveni in scurt timp o voce puternica in interiorul PPE¬, a mai adaugat acesta.

Tot la Roma, Mihai-Razvan Ungureanu va fi primit la Vatican de catre Secretarul de Stat Cardinalul Tarcisio Bertone, cunoscut drept un aparator al traditiei crestine in lumea moderna.

Turneul european al lui Mihai-Razvan Ungureanu va continua in urmatoarele saptamani, liderul Fortei Civice urmand sa se deplaseze in Germania, Austria, Franta si Belgia.