Cazurile Sergiu Andon, Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre vor fi discutate marti in plenul Camerei Deputatilor, a anuntat vicepresedintele Camerei Viorel Hrebenciuc, citat de Agerpres.

UPDATE Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, solicitarea de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre, informeaza Mediafax.

Decizia a fost anuntata de catre vicepresedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD). Conform acestuia, decizia a fost luata cu 15 voturi "impotriva" si 2 voturi "pentru".

"Dat fiind ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat faptul ca Comisia juridica va trebui sa lucreze in paralel in momentul de fata pentru ca nu avem rapoarte pentru Borbely si este nevoie de un raport suplimentar pentru dl. Victor Paul Dobre, va propun si sper sa nu aveti obiectii sa discutam discutam toate cele trei cazuri maine dimineata, in ordinea de zi din 11 septembrie", a explicat Viorel Hrebenciuc.

Camera Deputatilor trebuia sa ia act luni de incetarea mandatului de deputat al conservatorului Sergiu Andon, potrivit deciziei Biroului permanent.

Comisia juridica a Camerei dezbate, in prezent, cererile de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely si in cel al fostului ministru delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, dupa ce deputatii juristi au amanat lunea trecuta pentru aceasta saptamana discutarea cererilor de incepere a urmaririi penale.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Victor Paul Dobre, deputat si fost ministru delegat pentru Administratie, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata in legatura cu referendumul din 29 iulie.

In ceea ce il priveste pe Laszlo Borbely, procurorul general a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor necesar inceperii urmaririi penale fata de acesta pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere