Comisia de Aparare a Senatului va investiga o informatie anuntata pe surse neidentificabile de Antena 3, care relata sambata ca "Administratia prezidentiala a comandat in 2005, de la o companie privata, un zbor misterios catre Arabia Saudita".

Senatorul Cristian David (PNL) a fost mandatat "sa demareze demersurile necesare in Comisia de Aparare a Senatului pentru a investiga o informatie foarte proaspata", legata de "zborul din Arabia Saudita", a precizat luni

vicepresedintele PNL Mihai Voicu, ministru delegat pentru mediul de afaceri.

Antena 3 scria sambata, pe site-ul sau, "nu exista confirmari oficiale ca presedintele Traian Basescu ar fi folosit aceasta cursa, dar in aceea perioada se afla la Neptun, iar zborul respectiv a decolat de pe aeroportul Kogalniceanu".

"De altfel, nicio institutie din Romania nu a recunoscut sa fi folosit serviciile companiei private, iar zborul a fost inregistrat ca fiind contractat de Presedintie. Potrivit unui raport al Natiunilor Unite, compania ar fi fost implicata in traficul de armament.

Pe 3 august 2005, Administratia Prezidentiala a contractat un avion privat pentru un zbor in Arabia Saudita, la bordul caruia , sursele spun ca s-ar fi aflat Traian Basescu. Compania care detine aeronava a confirmat zborul dar sustine ca la bord s-ar fi aflat alti demnitari si nu presedintele.

In august 2005 a incetat din viata regele Arabiei Saudite. Potrivit Ministerului de Externe, timp de cateva zile, delegatii din numeroase tari au prezentat condoleante familiei regale saudite.

Romania a fost reprezentata la nivel de secretar de stat din MAE care a folosit un avion de linie pentru deplasare", potrivit site-ului Antenei 3.