Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca a renuntat la autodenuntul pe care intentiona sa-l faca in privinta referendumului dupa ce a fost descurajat de procurorul general Laura Codruta Kovesi, informeaza Agerpres. Liderul liberal a afirmat ca il roaga pe liderul PDL, Vasile Blaga, sa faca o plangere penala in acest sens. Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta a declarat tot luni, in debutul sedintei BPN a PSD, ca in cursul zilei va semna autodenuntul catre DNA in care recunoaste ca a indemnat oamenii sa vina la vot la referendum.

UPDATE Intrebat in legatura cu autodenuntul pe care premierul ar urma sa il faca la DNA, Ponta a declarat la finalul sedintei BPN a PSD ca "am semnat astazi impreuna cu toti membrii BPN textul autodenuntului catre DNA, l-am semnat, le transmitem pe toate. Cu singuranta si ceilalti membrii ai Comitetului Executiv National, in masura in care au incurajat oamenii sa vina la vot, se vor autodenunta si ei pentru ca altfel si daca nu se autodenunta ii pune sub invinuire dl Morar."

"Ne-a descurajat doamna procuror general care a zis ca nu se pune cu autodenunt. Avem solutia sa-l rugam pe dl Blaga sa ne faca o plangere penala. Acelea sunt luate in considerare la Parchet", a spus Crin Antonescu, inainte de sedinta Biroului Politic Central al PNL.

Cu privire la dosarele anuntate de seful DNA, Daniel Morar, Antonescu a afirmat ca "mai greu decat Liviu Dragnea ce poate sa mai iasa? Probabil teoria pe care deja propaganda lui Basescu a acreditat-o si anume ca toti liderii politici ai USL sunt vinovati de lovitura de stat, de uriasa fraudare a votului. Nu stiu, intrebati-l pe dl Morar".

Liderul liberal a anuntat ca in cadrul sedintei Biroului Politic Centra al PNLl se va discuta despre comisia parlamentara de ancheta privind referendumul.

Totodata, liderul PSD Victor Ponta a declarat luni ca isi mentine pozitia si ca va depune in decursul zilei autodenuntul. "Eu azi o sa semnez autodenuntul catre DNA, spunand foarte clar faptele pe care le-am comis. Banuiesc ca si dumneavoastra, ceilalti, care, in egala masura cu noi, ati indemnat oameni sa vina la vot", a mai spus Ponta, citat de Mediafax.

"Aici (in BPN, n.r.) trebuie sa luam decizii politice si prima decizie politica este accea de a avea o reactie la o actiune politica declansata de catre DNA impotriva celor care au votat la referendum. Cred ca este corect - eu unul am recunoscut, banuiesc ca veti recunoaste si dumneavostra (membrii BPN al PSD, n.r.) faptul ca am indemnat oamenii sa vina la referendum", a spus Ponta, in prima parte a sedintei BPN, la care presa a avut acces.

El a precizat ca recunoaste si "fapta grava" pe care a comis-o in sensul in care a mers la vot si a votat "Da", respectiv pentru demiterea presedintelui Traian Basescu."Cred ca e corect sa fim cu totii cercetati pentru aceste fapte cumplite care in mod normal - sigur, intr-o tara democratica - ar fi numite actiune de campanie electorala. La noi, nerespectand acest drept constitutional de a face campanie, se considera foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obtine foloase necuvenite nepatrimoniale constand in voturi banuiesc ca este o infractiune comisa de toti politicienii din lume", a spus Ponta.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat, joi, ca se autodenunta ca l-au instigat pe Liviu Dragnea sa cheme lumea la referendum.