Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat vineri, la Galati, intr-o conferinta de presa, ca o delegatie a Comisiei de la Venetia va veni saptamana viitoare la Bucuresti pentru a verifica daca in Romania se respecta principiile statului de drept, transmite Agerpres.

"Comisia va avea intalniri cu cei de la Curtea Constitutionala, fostul Avocat al Poporului, cu ministerele, Guvernul, partidele politice si din aceste intalniri fiecare isi va prezenta punctele de vedere. Dar eu va spun ca toata succesiunea evenimentelor suspendarii, demiterii presedintelui, chiar a modului cum a fost dezbaterea pe cvorum, toate duc spre o singura concluzie: e un risc major in Romania sa nu se respecte statul de drept si prin incercarile de presiuni asupra procurorilor acum", a declarat Toader.

Deputatul a precizat ca vizita Comisiei de la Ventia vine ca urmare a unei solicitari a Comisiei Europene si are la baza faptul ca Romania are o perceptie proasta pe plan extern.

"Romania, in plan extern, are o perceptie foarte proasta, nu de dragul ca nu au reusit sa-l demita pe presedinte ci pentru faptul ca nu se respecta legea, ca nu se schimba regula in timpul jocului, faptul ca oricand o majoritate parlamentara poate sa modifice legi constitutionale, si nu prin legi, ci prin ordonate de urgenta, schimband sensul unei legi si principiile statului de drept", a afirmat Toader.