Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, ales vineri presedinte al formatiunii Forta Civica, a declarat jurnalistilor ca "cel mai probabil" va candida pentru un loc de deputat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Cel mai probabil voi candida pentru un loc de deputat. Orasul meu natal (Iasi - n.r.) este cel mai atragator ca proiect politic, dar sunt multe considerente pe care sa le iau in calcul", le-a spus el jurnalistilor, dupa ce a rostit discursul in cadrul Conventiei Nationale a Partidului Forta Civica.

Referitor la PDL, Ungureanu a declarat ca "negocierile sunt in curs, iar rezultatul lor il vom avea la jumatatea saptamanii viitoare (...) Gandul nostru este de a construi platforma nicidecum de a merge separat".

Ungureanu a comentat si alaturarea la formatiune si prezenta la conventie a lui Dan Cristian Popescu, fostul presedinte al filialei PNL Sector 2, care a demisionat joi din partid.

"Gestul lui Dan Cristian Popescu de a ni se alatura arata o situatie clara: faptul ca PNL, desi este o forta politica puternica, a carui istorie l-a identificat cu dreapta luminata, perfect civilizata, (...) traieste o cumplita boala. Ceea ce s-a intamplat astazi prin prezenta domnului Popescu alaturi de noi arata ca PNL nu a pierdut resursa de intelepciune politica."