Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, participa vineri si sambata la reuniunea informala a ministrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE (tip Gymnich), care se va desfasura la Paphos (Cipru), prilej cu care va avea si o serie de intalniri bilaterale cu omologi din state membre ale Uniunii, informeaza Agerpres.

Potrivit MAE, dezbaterile din cadrul reuniunii vor viza o serie de subiecte cu tematica orizontala, aflate in directa legatura cu dosarele de politica externa aflate pe agenda europeana - apa ca resursa strategica si problema de politica externa, educatia in contextul reconstructiei post-conflict -, precum si alte subiecte de actualitate de pe agenda internationala.

In marja reuniunii ministrul Titus Corlatean va avea o serie de intrevederi bilaterale cu omologi din state membre UE, ocazie cu care va realiza o trecere in revista a subiectelor de interes de pe agenda europeana si cea bilaterala.

Reuniunile de tip Gymnich sunt organizate de doua ori pe an de statul care detine Presedintia semestriala a Consiliului UE. Dezbaterile nu se finalizeaza cu adoptarea de concluzii oficiale. Totodata, reuniunile Gymnich reprezinta punctul de plecare pentru dezbaterea temelor care urmeaza sa figureze pe agenda reuniunilor formale din semestrul respectiv (Consiliul Afaceri Externe, Consiliul European etc.).