Fostul presedinte al filialei PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu si-a anuntat, joi, demisia din partid, el aratand intr-un comunicat ca PNL a devenit prizonierul "obsesiilor" lui Crin Antonescu, si al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala si cu bunul-simt, relateaza Mediafax.

Constat, cu regret, ca, astazi, Partidul National Liberal a devenit prizonierul obsesiilor unui singur om, Crin Antonescu, si al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala si cu bunul-simt. Crin Antonescu si unii liderii ai PNL sunt incapabili sa inteleaga ca obsesia lor fata de o persoana ¬ Traian Basescu¬ nu coincide cu dorintele reale, sperantele si asteptarile electoratului de centru-dreapta, pe care PNL ar trebui sa-l reprezinte", se arata in comunicatul de presa.

Dan Cristian Popescu mai afirma ca PNL se indeparteaza din ce in ce mai mult de baza sa electorala, prin abdicarea permanenta de la valorile, principiile si politicile liberale. "PNL a incetat sa mai fie un partid de centru-dreapta, transformandu-se pe zi ce trece intr-o grupare populista si demagogica, dispusa la orice compromis pentru ca un om sa-si vada satisfacuta obsesia. In plus, prin retorica antiamericana si antieuropeana din ultima perioada, Crin Antonescu si grupul care a acaparat PNL arunca partidul in afara lumii politice civilizate", apreciaza fostul lider al filialei Sector 2.

Popescu considera "regretabil" faptul ca unul din cele mai vechi partide din Europa, pana acum, fidel in permanenta valorilor libertatii si democratiei, este incapabil sa reactioneze din interior "la barbaria politica comisa de Crin Antonescu si de grupul din jurul sau".

"Din pacate, in aceasta formula PNL nu mai poate constitui o alternativa de viitor pentru romanii care produc valoare materiala si intelectuala in aceasta tara. Pe aceste considerente, ca om atasat valorilor libertatii si democratiei, ca om care face politica de centru-dreapta din 1990, nu ma pot regasi in actualul Partid National Liberal. De aceea, anunt public faptul ca renunt la calitatea de membru al acestui partid", spune Dan Cristian Popescu in comunicatul remis presei.

El arata in final ca, "chiar daca este condus temporar de un grup de indivizi fara scrupule, PNL ramane partidul cu cea mai buna resursa umana, la nivelul membrilor simpli".

"Am convingerea ca va veni momentul cand ma voi reintalni cu liberalii de valoare (oameni cu greutate sau simpli membri) acolo unde ne este locul: pe partea dreapta a spectrului politic, intr-o constructie care respecta libertatea, democratia si legile tarii", se arata in finalul demisiei.

Dan Cristian Popescu a fost demis, in luna aprilie, de la sefia filialei sector 2 a Partidului National Liberal si inlocuirea sa cu Adrian Neacsu, el pierzand si calitatea de candidat al formatiunii la alegerile locale.

Tot atunci, CNEx al PNL a votat si inlocuirea lui Andrei Chiliman la sefia PNL Bucuresti cu Eugen Nicolaescu, precum si a liderului filialei de la sectorul 4, Geani Dinu, cu Daniel Chitoiu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, explica atunci inlocuirea lui Popescu de la sefia filialei prin faptul ca acesta a dus o campanie prin care a acreditat ideea ca ar fi candidatul USL la primaria acestui sector, lucru care a ingreunat negocierile PNL cu PSD in privinta candidatului USL la Sectorul 6.