Crin Antonescu va candida pentru un post de senator in viitorul Parlament intr-un colegiu din sectorul 6 al capitalei, condus de primarul liberal Rares Manescu, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din PNL.

In 2009, Crin Antonescu a candidat intr-un colegiu din sectorul 1, condus atunci, ca si acum, de liberalul Andrei Chiliman.

Atunci, Crin Antonescu s-a clasat pe locul trei, dar a fost ales senator gratie mecanismului de redistribuire a voturilor.

In aceasta vara, Crin Antonescu a avut un conflict deschis cu Andrei Chiliman, in conditiile in care primarul sectorului 1 s-a declarat nemultumit de protocolul incheiat de Uniunea Social-Liberala (USL) cu reprezentantii unor ONG-uri, in care se vorbea inclusiv despre desfiintarea DNA, CCR sau CNSAS.

Crin Antonescu a reactionat afirmand ca spera ca actuala conduce a PNL sa il trimita pe Chiliman "in afara PNL".

"Domnul Andrei Chiliman, daca era corect, s-ar fi informat, l-ar fi intrebat pe domnul Chitoiu, cum era si normal, ce este cu acordul.Domnul Andrei Chiliman nu a fost foarte corect. Domnul Andrei Chiliman a facut un gest pe care nu ma apuc eu sa il calific, dar ca unul care am cerut schimbarea lui Chiliman din conducerea Bucurestiului atunci cand eram in partid si stiam de ce am cerut-o, sper ca actuala conducere si forurile statutare sa il trimita pe domnul Chiliman (...) in afara PNL", a afirmat presedintele interimar al Romaniei.