Deputatul PDL Costica Canacheu a fost revocat din functia de presedinte al Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, la solicitarea USL, care a a invocat ca argument faptul ca acesta si-a incalcat atributiile cand a cerut institutiilor informatii privind numarul celor cu drept de vot la referendum, transmite Mediafax.

Vicepresedintii comisiei - deputatii Eugen Bejinariu (PSD) si George Scutaru (PNL) - au trimis o nota Biroului permanent al Camerei in care informeaza conducerea acestui for legislativ ca marti a fost aprobata propunerea de revocare a lui Canacheu.

Conform sursei citate, majoritatea membrilor prezenti ai comisiei, zece deputati, au votat propunerea de revocare a lui Costica Canacheu din functia de presedinte al comisiei, in timp ce cei patru parlamentari PDL prezenti (Costica Canacheu, Eugen Badalan, Neculai Rebenciuc si Adrian Badulescu) nu au dorit sa isi exprime votul.

"Propunerea de revocare, facuta in baza art. 45 din Regulament, are drept motivatie comportamentul abuziv manfestat de presedintele comisiei, dl. Costica Canacheu, care in numele acesteia a inaintat in data de 3.08.2012, cu antetul comisiei, folosindu-se de calitatea de presedinte, doua adrese catre Directia generala de pasapoarte si Directia pentru evidenta persoanelor si administrarea bazelor de date, solicitand diverse informatii privind numarul cetatenilor cu drept de vot la referendumul din 29.07.2012, date care ulterior au fost folosite tendentios din punct de vedere politic in dezbaterile televizate de catre reprezentanti ai PDL", sustin Bejinariu si Scutaru.

Acestia sustin ca deputatul Canacheu nu s-a consultat cu vreun membru al biroului comisiei inainte de a trimite aceste adrese, "abuzand de calitatea sa de presedinte de comisie".

Nota solicita Biroului permanent sa ia act de revocarea lui Canacheu si sa ceara grupului PDL sa faca o alta nominalizare pentru functia de presedinte al Comisiei de aparare.