Senatorului UDMR Gyorgy Frunda ii este "teama" de pragul electoral de 5%. "Sper sa trecem de pragul de 5%, dar va trebui sa lucram enorm in aceasta campanie electorala", declara parlamentarul, la RFI. Frunda este de parere ca USL oricum va trebui sa discute dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie cu UDMR, care nu este "un simplu partid politic".

Intrebat daca in opinia sa UDMR va intra in viitorul Parlament, Gyorgy Frunda a raspuns: "Mi-e teama de pragul de 5%! USL se afla pe un val urias, mai ales in spatiul extra-carpatic. Romania prin legea electorala, la reimpartire, daca ai pe bune 50% obtinute la urne, asta inseamna ca prin redistribuire ajungi la peste 66%. Asta pentru UDMR si in general pentru formatiunile mici este un pericol enorm!".

Gyorgy Frunda crede ca "UDMR-ul urmeaza sa plateasca, la fel ca PDL, factura pentru anii de guvernare. Alegerile locale ne arata insa ca noi am castigat mai multe voturi acum decat cu patru ani in urma la alegerile locale, este un semn incurajator si sper sa trecem de pragul de 5%, dar va trebui sa lucram enorm in aceasta campanie electorala".

Continuarea pe www.rfi.ro.