Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminica, la finalul reuniunii pe care conducerea partidului a avut-o cu parlamentarii democrat-liberali, ca participantii au stabilit sa se insiste in plan parlamentar pentru depolitizarea SRTV, a SRR, a CNSAS si a CCR, dar si despre unele proiecte de lege care sa fie sustinute cu prioritate cum ar legea votului prin corespondenta sau cea a parteneriatului stat-unitati de cult in plan social.

"A fost o intalnire - as spune obisnuita - cu grupurile noastre parlamentare la debutul ultimei sesiuni parlamentare din aceasta legislatura. Colegii si-au prezentat prioritatile. Sigur, ele vor fi discutate si in comisiile de specialitate din cadrul Biroului Permanent National. Cateva as vrea totusi sa vi le enumar: vom insista pentru depolitizarea unor institutii fundamentale ale statului cum sunt Televiziunea Romana, Radioul Roman, CNA, CNSAS si, nu in ultimul rand, Curtea Constitutionala", a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Presedintele PDL a precizat ca in cadrul reuniunii s-a discutat si "despre repunerea pe rol a legii privind votul prin corespondenta, a unei legi privind parteneriatul stat-unitati de cult in zona sociala si, sigur, de foarte multe proiecte de legi care tin de activitatea economica si sociala'.

"Astea au fost discutiile. Ne-am spus punctul de vedere si asupra modului cum vom discuta cu celelalte formatiuni parlamentare in sensul in care va trebui sa respectam cu totii angajamentele luate de premier, pana la urma, in discutiile cu domnul Barroso", a incheiat Vasile Blaga.